רכיבים
- 3/4 כוס קמח לבן סוגת
- 90 גרם חמאה רכה
- 170 גרם שוקולד מריר איכותי
- 2 ביצים
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 2 כפיות תמצית וניל
- לציפוי:
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 1 כפית שמן
- 1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס
אופן הכנת בראוניז בציפוי חמאת בוטנים:
רגע לפני: ריבועים קטנים מלאים באושר שעובדים עליהם רק 30 דקות, ויש לכם קינוח קלאסי מושלם ומענג: מתכון להכנת בראוניז רכים בציפוי חמאת בוטנים ושבבי שוקולד.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפייה.
• ממיסים בשיטת בן מארי (סיר או קערה חסינת אש על גבי סיר עם מים רותחים) את החמאה, השוקולד והקקאו, תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת נוזל אחיד.
• מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
• מקציפים במיקסר במהירות בינונית במשך 4 דקות את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל. עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד, ואחריה את תערובת הקמח. ממשיכים לערבב עד להטמעה מוחלטת.
• משמנים קלות את נייר האפייה ויוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת מרית.
• ממיסים במחבת את חמאת הבוטנים והשמן, עד לקבלת תערובת נוזלית. יוצקים את הציפוי הנוזלי על תערובת הבראוניז ומעל מפזרים את האגוזים והשוקולד-צ'יפס.
• מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות. הבראוניז מוכנים כאשר קיסם הננעץ במרכז, יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו.
• מצננים היטב את העוגה ורק אז פורסים לריבועים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!