רכיבים
- 550 גרם שיבולת שועל
- 300 גרם קמח מלא סוגת
- 200 גרם צימוקים
- 250 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 1 כפיות קינמון
- 400 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי
- 3 כפות סוכר חום
אופן הכנת עוגיות קוואקר:
רגע לפני: הן פריכות, הן טעימות ובעיקר מלאות בבריאות: מתכון להכנת עוגיות קוואקר פריכות ומתוקות עם קמח מלא וסוכר חום.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם תרכיז התפוחים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.
• בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקמח והסודה לשתייה עם המלח והקינמון.
• מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת החמא הנוזלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הקוואקר, הצימוקים והאגוזים ומערבבים היטב.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה. בגלל שהתערובת דביקה וסמיכה למדי, בעזרת כף מניחים תלולית מהתערובת על התבנית וכך יוצרים את העוגיות.
• אופים במשך 15 דקות, ולא יותר. אפיית יתר עלולה להפוך את העוגיות לקשות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומעבירים לכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!