בעקבות ביטול הפסקת האש וחידוש הלחימה ברצועת עזה, עלו לפתחו של ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז, שאלות מחיילים שומרי תורה ומצוות ומבני משפחותיהם בדיני חג החנוכה והלכותיו. ראש הישיבה התייחס והשיב לחלקם בשיעור השבועי.
תחילה נשאל ראש הישיבה על הדלקת חנוכיה בשדה והשיב: "חיילים שאין מדליקים עליהם בביתם, ונמצאים בשדה. אם נמצאים בשדה במקום שאין בית בכלל, ידליקו בלי ברכה. כי יש דעות שאומרים שצריך 'בית' דווקא, כי חכמים אמרו "נר איש וביתו".
"אבל", הוסיף ראש הישיבה, "לכאורה זה לא מוכרח, כי כשאמרו "איש וביתו" הכוונה איש ומשפחתו, ואין הכוונה "איש וביתו" איש והבית שלו, וכי הבית מדליק חנוכיה?!". אך הרב עובדיה כותב (ראה חזו"ע חנוכה עמ' קנ"ו - קנ"ח) שיש כמה ראשונים שמשמע שצריך 'בית' דווקא, ואם נמצא בשדה לא ידליק בברכה. ולכן ידליק בלי ברכה".
הגר"מ מאזוז התייחס לשאלה נוספת - "חייל שהתגייס למילואים ורעייתו בבית הוריה, האם יוצא יד"ח בהדלקתם?", הגר"מ השיב: "חייל במילואים שאשתו מתארחת אצל הוריה - היא יוצאת בהדלקתם, אך הוא עצמו אינו יוצא בהדלקתם זו".
עוד הסביר הגר"מ: "כי זה "לפני ולפנים" - אשתו יוצאת בהדלקה אצל אביה, והיא גם תוציא אותו?! לא, אלא הוא עצמו צריך להדליק".
ראש הישיבה נשא תפילה בסיום השיעור ואמר "יה"ר שנזכה לנצחון מוחלט על החמאסים הארורים האלה. ונזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו, אמן ואמן".