לראשונה מזה שנים רבות, חודש 'אלול' הקרוב צפוי להיפתח ברפיון גדול בישיבת "קול תורה" בבית וגן, זאת בעקבות רצף חתונות של בחורי הישיבה.
בעולם הישיבות הליטאי נהוג מזה שנים רבות, שלא לקיים חתונות בחודש 'אלול'. את המנהג השריש אבי עולם הישיבות, מרן הגרא"מ שך זצ"ל, שהורה כך בישיבת פוניבז', בטענה כי בזמן אלול על הבחורים להישאר בבית המדרש ולא לעזוב את לימודם לצורך חתונה של חבר.
ישנם ישיבות רבות שאוסרות לחלוטין על תלמידיהם להתחתן בחודש אלול, ומי שמפר את ההוראה, נתקל בסנקציות חריפות כאשר בדרך-כלל נאסר על תלמידי הישיבה להשתתף בחתונתו וראש הישיבה בה הוא לומד לא מסדר לו קידושין.
זמן 'אלול' נפתח בעולם הישיבות בחיזוק עצום ובהתמדה גדולה, אלא שבישיבת "קול תורה", צפויות להתקיים מדי ערב, החל מתחילת הזמן ועד ליום רביעי ח' באלול, חתונות של בחורי הישיבה, ובערב אחד אף צפויות להתקיים שתי חתונות.
בשל החתונות, צפויים לצאת מדי ערב כל חברי החתן מהישיבה על-מנת להשתתף בשמחת חבריהם, מה שצפוי לגרום לרפיון גדול באווירה הייחודית של תחילת הזמן.
יצוין כי בישיבת "קול תורה" לא הקפידו כמו בישיבות אחרות על אי-קיום חתונות של בחורי הישיבה בזמן אלול, אך עדיין לא קרה שבשבוע הראשון של תחילת זמן אלול תתקיים מדי ערב חתונה בישיבה.
ל"כיכר השבת" נודע, כי בניסיון למזער ככל האפשר את הרפיון הצפוי, כינס משגיח הישיבה, הגאון רבי יצחק ירוחם בורדיאנסקי את הבחורים החתנים לוועד מיוחד.
המשגיח, ביקש מהחתנים בכל לשון של בקשה כי יתחשבו בתחילת זמן אלול, ולכל הפחות שלא יזמינו את חבריהם לשמחות ה'שבע ברכות' הנערכות בשבוע שלאחר החתונה.
הבחורים, לא התחייבו בפני המשגיח לקיים את בקשתו, וכפי הנראה, בקשתו נפלה על אוזניים ערלות. יצוין כי מאחר ובחודש אלול לא מתקיימות הרבה חתונות, קל יותר למשפחות למצוא אולם ותזמורות במחירים נוחים, וזה אחד השיקולים בעריכת חתונה בחודש אלול.