אם יש דבר שכל אדם בעולם מסכים איתו, זה הטעם התפל של המזון המוגש במהלך טיסות. תהיתם לעצמכם מה מונע מחברות התעופה להגיש אוכל טעים יותר? התשובה המחקרית (והמפתיעה) לפניכם.
מחקרים מצאו כי חוש הטעם שלנו נפגם כתוצאה מ... רעשים חזקים.
החוקרים הושיבו למבחני טעימה קבוצת אנשים בסביבה שקטה ובחדר אחר קבוצת טועמים בסביבה רועשת. ממצאי הבדיקה העלו כי אותם אלו שטעמו כשמסביבם רעשים חזקים דיווחו על רמת מתיקות חלשה לעומת אלו שאכלו בסביבה שקטה שדיווחו על מתיקות דומיננטית.
בנוסף לכך "הטועמים הרועשים" דיווחו על דומיננטיות של הטעם האוממי (חוש הטעם החמישי הנמצא בין היתר בעגבניות, בשר וגבינות).
עכשיו, כשהמחקר פורסם, עובדות חברות התעופה על תפריט חדש שיכיל בתוכו ארוחות המשלבות בתוכן מוצרים עשירים באוממי שטעמו מתגבר בסביבה רועשת.
יצויין כי מחקרים בעבר קבעו כי מעל גובה של 10,600 מטרים חוש הטעם שלנו נפגם ב-20 עד 50 אחוזים. מה יעשו חברות התעופה עם הנתון הזה? לא ברור. מה שכן, יתכן ובמידה וחוש הטעם שלנו לא היה נפגם, טעם המזון המוגש בטיסה היה גרוע עוד יותר.
טיסה נעימה, ובתיאבון... כן?!