פגות היא חוויה לא פשוטה. גם להורים וגם לעולל הזעיר. במקום לקבל נשיקות חמות של סבתא הוא מאוחסן באינקובטור קטן, מוקף מכשירים מאיימים. במקום שההורים יחבקו את העולל שלהם, הם צריכים לדאוג לשלומו, מבלי לגעת בו. במקום הזנה טבעית אוטנטית מאמא אוהבת, הוא ניזון מבקבוק מנוכר במקרה הטוב, ולפעמים גם דרך זונדה.
היום כל אם יודעת את חשיבות המגע לתינוק, המביאה אותו להתפתחות שכלית ורגשית טובה יותר. הפגיעה הרגשית, אם כן, אורבת לו מאחורי דלת הפגייה.
בדיוק במקום הזה מגיעה הבשורה של המרכז הרפואי מעיני הישועה. הצוות דואג לא רק לתת את המענה הרפואי 'היבש', אלא גם את הרגשי. באמצעות טיפול רפואי מסור, שימת לב מיוחדת ובעיקר מודעות גבוהה למצב, יוכל הפג לקבל את התנאים הטובים ביותר להתפתחותו.
כדי להבין טוב יותר בנוגע לפגייה המשוכללת והמאובזרת של מעיני הישועה אנחנו משוחחים עם ד"ר ברנדר ברזילי, מנהל האגף של פגים ויילודים: "בפגייה ישנם עשרים ותשע מיטות, חלקן בחדרים בודדים וחלקן ביחידת טיפול נמרץ. בפגייה החדשה מתאשפזים פגים צעירים במיוחד, החל משבוע עשרים ושלוש והלאה. היכולות שיהיו לנו בפגייה החדשה הן גבוהות ביותר. ציידנו את הפגייה במכשור המתקדם והטוב ביותר, עם מערכות הנשמה איכותיות וחדשניות".
לאחרונה התחדשה הפגייה של מעיני הישועה במתקן רפואי מציל חיים בשם Lifestart, ראשון מסוגו בארץ, המאפשר לבצע החייאה לתינוקות שאך נולדו מבלי לנתק את חבל הטבור שלהם. החשיבות של מתקן זה נובעת מכך שהשהייה של חבל הטבור לכמה דקות מאפשרת לדם ולתאי גזע חיוניים לעבור מהשליה לתינוק ומשפרת את מאגרי הברזל וההמוגלובין בגופו, מה שמקטין את הסיכוי לפגיעות מוחיות אצל התינוק ומגביר את סיכויי הישרדותו בהמשך. בהיעדר מתקן שכזה, תינוק הזקוק להחייאה ייאלץ לעבור ניתוק מיידי של חבל הטבור על מנת שיתאפשר להביאו לעמדת ההחייאה. הודות למכשור החדשני, יכולים תינוקות במצוקה לעבור את ההחייאה בסמוך לאם, כשחבל הטבור עודו מחובר, וכך לזכות בתוספת הדם שחיונית כל כך לבריאותם.
ד"ר ברזילי מציין: "לצד הפגייה ישנה גם תינוקייה עם יחידת ביניים, כלומר שם נמצאים תינוקות עם צורך בטיפול קל יותר, מעט מעבר לסטנדרט שדורש כל תינוק בריא, כמו למשל תינוקות עם סוכר נמוך, צהבת, תינוקות הזקוקים לטיפול אנטיביוטי, וכדומה".
ד"ר ברזילי ממשיך ומסביר: "אנו מאמינים בקשר המיוחד שמתהווה בין האמא לתינוק, וכיון שכך יוצרים את המענה הנדיר הזה, של פגייה ומחלקת יולדות באותה קומה.
"השאיפה שלנו היא להשאיר את האימהות קרובות ככל האפשר לתינוקות, וכיון שכך, לצד הפגייה ומחלקת הביניים של התינוקות, יש מחלקה רחבה ויפה של אשפוז יולדות. זוהי בשורה של ממש. היולדת אינה נדרשת להיטלטל במעלית או במדרגות בשבת קודש, בשביל להגיע לתינוק. אין לה שום מגבלה, היא יכולה להגיע באופן חופשי לפגייה".
מעבר לכך, המרכז הרפואי 'מעיני הישועה' מעניק שירות אקסטרה לאימהות הטריות של הפגים, ומאפשר להן אשפוז ארוך יותר במטרה לשהות זמן רב יותר לצד היילודים. לפעמים האשפוז מתארך לשבוע שלם ואפילו לעשרה ימים, כאשר המרכז הרפואי הוא זה שסופג את העלויות הגבוהות, הכל במטרה להיטיב עם היולדת והיילוד ולהעניק חווית שהות משותפת ארוכה ככל האפשר.
גם לאחר שחרור היולדת מהמרכז הרפואי, כאשר התינוק שוהה עדיין בפגייה, דואגים במרכז הרפואי לארח את ההורים במתחם במקום כדי לאפשר להם לשהות לאורך השבת לצדו של הפג.
כחלק מהתגייסות המרכז הרפואי לעזרתה של היולדת והפג, מתאימים גם את המעטפת עבור האבות והמשפחות: "אנו מאפשרים לאבות להגיע לביקור בפגייה בתיאום מראש", ממשיך ד"ר ברזילי ומספר, "וכן מאפשרים ביקורים בפגייה של סבים וסבתות, דודים, דודות ואחים גדולים. אנו מאמינים שכל המשפחה צריכה לתמוך באמא ובתינוק. זאת מערכת שמורכבת מפסיפס אנושי ייחודי, ולכל אחד יש את התרומה שלו בתוך המערכת הזאת. במרבית המקומות הפגייה סגורה לביקורים שוטפים. אצלנו הפגייה פתוחה במשך עשרים וארבע שעות, וההורים יכולים לבוא בכל זמן נתון. אין הגבלה בשעות, תמיד מאפשרים להגיע, להיות חלק ולהרגיש שייכים, כיון שאנו מאמינים בקשר של אבא ואמא מול הפג".
ד"ר ברזילי מזכיר ומחדד את הדי-אן-איי המאפיין של המרכז הרפואי 'מעיני הישועה', הממוקם בלב ליבה של העיר החרדית, בני ברק. "מעבר לצוות המקצועי המנוסה שאנו מחזיקים, ומעבר למכשור הרפואי החדשני והמתקדם ביותר, המרכז הרפואי שלנו פועל על פי ההלכה ומקדש ערכים של הלכה יהודית. כל ההתנהלות של המרכז הרפואי שלנו היא בהתאם לגדרי ההלכה ועל פי מסורת אבות. ב'מעיני הישועה' מאפשרים ליולדות לקבל את הצרכים הרוחניים ולהתאים את הטיפול המדויק בהתאם להשקפת העולם היהודי, הרבה מעבר לבתי החולים האחרים. אצלנו מבינים את החשיבות של שמירת השבת, שזה דבר שעומד בציפור נפשה של האוכלוסייה החרדית. רוב האוכלוסייה שלנו שצורכת שירות במרכז הרפואי היא חרדית, וכיון שכך, אנו מתאימים את עצמנו בצורה מלאה לאורח חיים הדתי – חרדי של קהל היעד שמגיע".