התנגשות חסרת תקדים

דיווח מדאיג: האם צפויה מלחמה בין ישראל לטורקיה?  

נשיא סוריה הזמני, אחמד א-שרעה, יגיע היום (שלישי) לאנקרה, שם ייפגש עם נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לדיונים על הסכם ביטחוני חדש בין המדינות | לפי הדיווח מדובר בהסכם הגנה משותף, אשר בדרך כלל משמעותו התחייבות של כל אחד מהצדדים להגן על המדינה השניה במידה והיא מותקפת | המהלך צפוי להביא את ישראל וטורקיה להתנגשות חסרת תקדים (חדשות) 

| כיכר השבת |
ארדואן (צילום: shuterstock)

נשיא סוריה הזמני, אחמד א-שרעה, יגיע היום (שלישי) לאנקרה, שם ייפגש עם נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לדיונים על הסכם ביטחוני חדש בין המדינות – כך מסרו מקורות המעורים בפרטים ל'רויטרס'.

לפי הדיווח שאמור להדאיג את ירושלים, שתי המדינות מתכננות לחתום על "הסכם הגנה משותף", דבר שיעמיד את ישראל וטורקיה בהתנגשות חסרת תקדים בזמן שישראל פולשת לשטחה של סוריה לצורך הגנתי.

ההסכם צפוי לכלול שיתוף פעולה צבאי, הקמת בסיסים אוויריים טורקיים בשטח סוריה, והכשרת צבאה של הממשלה החדשה שהוקמה לאחר הדחתו של בשאר אל-אסד.

טורקיה הייתה במשך שנים תומכת מרכזית באופוזיציה הסורית שנאבקה במשטר אסד, עד שזה הודח בדצמבר האחרון בעקבות מתקפה מהירה של כוחות נאמנים לא-שרעה. כעת, אנקרה מבקשת לבסס את מעמדה כגורם הדומיננטי בסוריה החדשה ולמלא את הוואקום שנותר לאחר היחלשות ההשפעה האיראנית במדינה.

ההסכם המתגבש צפוי לאפשר לטורקיה להציב כוחות צבאיים בשטח סוריה, להשתמש במרחב האווירי שלה ולהקים בסיסים אסטרטגיים, בעיקר באזורי המדבר המרכזי. הממשלה הסורית החדשה כבר החלה לפרק את מבנה הצבא הישן ולשלב כוחות מורדים תחת פיקוד אחיד, במטרה להקים צבא מודרני ומאורגן.

בנוסף, ההסכם עשוי לכלול צעדים שיחזקו את יכולתה של טורקיה לפעול נגד גורמים כורדיים בצפון-מזרח סוריה, במיוחד נגד יחידות ההגנה הכורדיות (YPG), שאנקרה רואה בהן שלוחה של ארגון ה-PKK הנתפס כארגון טרור. מהלך זה עשוי להחריף את המתיחות עם ארצות הברית, התומכת בכורדים במסגרת הלחימה נגד דאע"ש.

במקביל, מתקיימים מגעים בין ממשלת סוריה החדשה לרוסיה בנוגע לעתידם של הבסיסים הצבאיים הרוסיים במדינה, כולל הנוכחות הצבאית בנמל טרטוס ובבסיס האווירי ליד לטקיה. רוסיה, שהייתה בעלת ברית מרכזית של אסד, מנסה כעת לעצב את יחסיה עם השלטון החדש ולהבטיח את המשך השפעתה באזור.

בכירים בטורקיה הדגישו כי אנקרה מוכנה לסייע בבניית הצבא הסורי החדש, אך היא גם תבחן מחדש את נוכחותה הצבאית במדינה בהתאם להתפתחויות בשטח.

החשש בישראל הוא מפני מצב שבו יימנע ממנה לתקוף בסוריה בגלל הנוכחות הטורקית במדינה. עד כה התקיים שיתוף פעולה סמוי בין ישראל לרוסיה בנוגע לתקיפות במדינה, אך לא ברור בשלב זה שטורקיה תיתן לישראל יד חופשית יחסית כמו רוסיה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות