הדרמה בדרום קוריאה

זה נגמר: 3,000 שוטרים פרצו ועצרו את הנשיא המודח

3,000 שוטרים פרצו לדירת הנשיא המודח יון סאוק יאול ועצרו אותו לאחר שהסכים להיכנע | לדבריו הוא הסכים לכך כדי למנוע שפיכות דמים, דבר שבהחלט עלול היה להתרחש בעימות ישיר של שני כוחות מזוינים | כל הפרטים (חדשות, בעולם)

|
2
| כיכר השבת |
המשטרה והצבא הנשיאותי, שעות לפני המעצר (צילום: לפי סעיף 27א)

הרשויות בדרום קוריאה עצרו היום (רביעי) את הנשיא המודח, יון סוק יאול, בעקבות האשמות על התקוממות. יון, שבחר להסכים לחקירה על אף שהצהיר כי היא "בלתי חוקית", הסביר כי מטרתו הייתה למנוע שפיכות דמים.

לדברי יון, "החלטתי להגיב לחקירת ה-CIO, למרות שמדובר בחקירה בלתי חוקית, מתוך דאגה לשלום הציבור." בהמשך היום, נראתה שיירת הרכבים שלו עוזבת את מעונו היוקרתי, הידוע כ"בברלי הילס של סיאול". הוא הובא למשרדי החוקרים תחת אבטחה כבדה, תוך התחמקות מכלי התקשורת.

זהו המקרה הראשון שבו נשיא דרום קוריאני מכהן נעצר, אירוע שמטלטל את המדינה. יון סירב להיכנע במשך שבועות מאז שהודח על ידי המחוקקים בעקבות הכרזתו על חוק צבאי ב-3 בדצמבר. לאחר שהתחפר בביתו והקיף עצמו באבטחה כבדה, הוא נכנע בסופו של דבר, כשיותר מ-3,000 שוטרים פרצו למקום מגוריו.

לרשויות יש כעת 48 שעות להחליט האם להגיש בקשה למעצר ממושך של עד 20 יום או לשחררו. עורכי דינו של יון טענו כי צו המעצר והחקירה אינם חוקיים, שכן הם הונפקו בידי גורמים ללא סמכות חוקית. צו החיפוש שהוגש בביתו תיאר את יון כ"מנהיג המרד".

לפי דיווחים המגיעים מהמדינה, הנשיא המודח מסרב לשתף פעולה בחקירה ושותק לשאלות החוקרים.

הכרזת החוק הצבאי על ידי יון עוררה סערה בדרום קוריאה, גרמה לתהפוכות פוליטיות ולחשש רב בכלכלה המקומית. בעקבות כך, המחוקקים הצביעו להדיחו, ובית המשפט לחוקה שוקל כעת האם לאשר את ההדחה ולהסירו לצמיתות מתפקידו.

בעקבות התבצרות של הנשיא המושעה בדירתו, נמנע יון מלהשתתף בדיון ההדחה הראשון שלו והוא נדחה למועד אחר.

ארצות הברית הבהירה כי היא מחויבת לעבוד עם ממשלת דרום קוריאה ושיבחה את מאמצי המדינה לשמור על חוקתיות. יפן, שכנתה, הודיעה כי היא עוקבת אחר המצב בדריכות.

מאות אלפי דרום קוריאנים עקבו בדריכות אחר האירועים, כאשר שוטרים פרצו לבית הנשיאות ודחפו את דרכם דרך תומכיו של יון. בין המפגינים, שעמדו בקור עז עם שלטי "עצור את הגניבה", פרצו עימותים קלים. חלקם השוו את מצבו של יון לזה של דונלד טראמפ, שטען בעבר להונאת בחירות בארצות הברית.

לדברי תומך ותיק, "זה עצוב לראות את המדינה מתפרקת. יש לי תקוות שטראמפ יתמוך בנשיא שלנו. גם בארה"ב וגם בדרום קוריאה יש להתמודד עם הונאת בחירות."

למרות סקרים המראים שרוב האזרחים תומכים בהדחתו של יון ומתנגדים לצעדיו, המשבר הפוליטי עורר גל חדש של תמיכה במפלגת הכוח העממי (PPP) בראשותו. התמיכה במפלגה זינקה ל-40.8%, קרוב מאוד ל-42.2% שתומכים במפלגה הדמוקרטית שבאופוזיציה, כך לפי סקר שפורסם לאחרונה.

משבר יון חושף את המתח הפוליטי העמוק בדרום קוריאה, מדינה הנחשבת לאחת הדמוקרטיות המובילות באסיה. בעוד שהמשפט נגדו וההכרעה על עתידו הפוליטי נמשכים, האירועים ההיסטוריים ימשיכו להשפיע זמן רב על החברה הדרום קוריאנית.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
?😂
מה זה השיר ברקע
1
?מה זה השירים המפגרים האלה?
8200
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות