סוכנות הידיעות 'רויטרס' דיווחה בשעה האחרונה (שני) על פריצת דרך דרמטית במגעים לעסקה בין ישראל לחמאס, דרך המתווכות.
בידיעה הדרמטית צוין כי המתווכת קטאר העבירה את הטיוטה האחרונה בין ישראל לחמאס - לצורך חתימה.
במאמר המוסגר יש לציין, כי "טיוטה סופית" פירושה שהצדדים שדנים במשא ומתן הגיעו להסכמות על כל פרטי העסקה, והמתווכות כבר הכניסו את השינויים האחרונים שדרשו שני הצדדים.
המשמעות הדרמטית היא שלכאורה יש כבר הסכם סגור, ומה שחסרה זו רק חתימה. אך כפי הידוע, חמאס ביטל פעמים רבות עסקאות ברגע האחרון בהוראת סינוואר - שמאז חוסל על ידי ישראל.
עוד צוין בידיעה מפי אותו גורם רשמי שמכיר את השיחות כי פריצת הדרך הגיעה לאחר חצות לילה, "בעקבות שיחות בין ראשי הריגול של ישראל, שליח הנשיא הנבחר טראמפ למזרח התיכון וראש ממשלת קטאר", תואר בכתבה.
בתוך כך, לפני זמן קצר הכחיש גורם ישראלי בשיחה עם 'רויטרס' כי ישראל קיבלה מדוחא טיוטה לחתימה, מה שמעלה תהיות על זהות הגורם הרשמי ואמינות הדיווח על הטיוטה הסופית.
למרות ההכחשה, גורם ישראלי בכיר הודה כי עסקה עשויה להיסגר תוך מספר ימים אם חמאס יענה להצעה. גורם מטעם חמאס המקורב לשיחות אמר ל'רויטרס' שהמידע מדוחא "מבטיח מאוד", והוסיף: "הפערים מצטמצמים ויש דחיפה גדולה לקראת הסכם אם הכל ילך כשורה עד הסוף".
כזכור, מוקדם יותר הבוקר דווח בעיתון הפרו-קטרי "אלקודס אלערבי" מפי מקורותיו כי בצה"ל החלו בהכנות מעשיות לקראת ההסכם והדרישות הכלולות בו.
על פי הדיווח, הושגה הסכמה בחסות המתווכות ובאמצעות המו"מ העקיף המתקיים בדוחא בין ישראל לחמאס על נקודות הנסיגה בשלב הראשון והשני של עסקת חטופים. בעיתון נטען מפי גורמים כי צה"ל כבר פירק למעשה חלק מהמבנים והמתקנים שהציב במסדרון נצרים.
עוד דווח בעיתון, כי המשלחת הישראלית למשא ומתן בדוחה הגישה את התוכנית לנוכחות צבאית ישראלית בשלב ההפוגה ובשלבים שלאחר מכן. לפי הדיווח, ישראל ביקשה כי יהיה מרחק של כקילומטר וחצי לאורך גבולות עזה שיהיה נתון לשליטה ישראלית.
אמש (ראשון), שוחחו ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן. לפי הודעות הדוברות שיצאו מלשכת ראש הממשלה והבית הלבן, השיחה עסקה בנושא עסקת החטופים, מה שמעלה את ההערכה כי העסקה אכן קרובה.
למרות שלל הדיווחים, לא מן הנמנע שחמאס יקבל "רגליים קרות" ברגע האחרון ויעלה דרישות חדשות או ייסוג מן העסקה כפי שכבר התרחש פעמים רבות.
פרשנים בישראל ובארה"ב אומרים כי בשונה מפעמים קודמות, חמאס נמצא בלחץ לסיים את העסקה לפני ה-20 בינואר, כדי לחסוך מעצמו את ה"גיהינום" שהבטיח הנשיא הנבחר טראמפ אם לא ישוחררו החטופים לפני תאריך כניסתו לבית הלבן, ביום שני הבא.