'הגשושית פארקר סולאר' של נאס"א צפויה לעשות היסטוריה ביום שלישי עם ההתקרבות הקרובה ביותר אי פעם לשמש, כשהיא תגיע למרחק של 6.2 מיליון קילומטרים מפני השטח של השמש, ותחקור את העטרה, או האטמוספירה החיצונית שלה.
הגשושית, ששוגרה באוגוסט 2018, נמצאת במשימה בת שבע שנים שמטרתה להעמיק את ההבנה המדעית שלנו את הכוכב שלנו ולסייע לחיזוי אירועי מזג אוויר בחלל שעשויים להשפיע על החיים בכדור הארץ. ההתקרבות הקרובה ביותר שלה עד כה תתרחש ביום שלישי, 24 בדצמבר, בשעה 6:53 בבוקר (11:53 שעון גריניץ').
אם המרחק בין כדור הארץ לשמש היה שווה לאורך מגרש פוטבול אמריקני, החללית הייתה נמצאת במרחק של כארבעה מטרים מקו הסיום בנקודה זו. במהלך ההתקרבות הקרובה הזו - המכונה פריהליון - צוותי המשימה יאבדו קשר ישיר עם פארקר, ויסתמכו על "אות משואה" ביום שישי הקרוב כדי לאשר את מצבה של החללית.
למרות שמגן החום של הגשושית יעמוד בטמפרטורות צורבות של כ-870 עד 930 מעלות צלזיוס, המכשירים הפנימיים של הגשושית יישארו בטמפרטורת החדר - כ-29 מעלות צלזיוס - בזמן שהיא חוקרת את האטמוספירה החיצונית של השמש.
לא רק שהטמפרטורות יהיו קיצוניות, פארקר תנוע גם בקצב מסחרר של כ-690,000 קמ"ש, מהירות מספיקה כדי לטוס מבירת ארה"ב וושינגטון לטוקיו בפחות מדקה.
"שום חפץ מעשה ידי אדם מעולם לא עבר כל כך קרוב לכוכב, כך שפארקר באמת תחזיר נתונים משטח לא מוכר", אמר ניק פינקין, מנהל תפעול משימת פארקר סולאר פרובר במעבדה לפיזיקה יישומית של ג'ונס הופקינס (APL) בלאורל, מרילנד.
הטיסה הזו היא הראשונה מתוך שלוש טיסות שוברות שיאים, כאשר שתי הבאות - ב-22 במרץ 2025 וב-19 ביוני 2025 - צפויות להביא את גשושית השמש פארקר בחזרה למרחק דומה מהשמש.