כיכר השבת
אבטחה שמיימית

שמים עין | מאחורי הקלעים של מערך האבטחה המסועף באיחוד האמירויות

לא ברור מה יותר תמוה בפרשת רציחתו של שליח חב"ד באמירויות, צבי קוגן הי"ד: העובדה שהצליחו להוציא לפועל רצח נתעב שכזה במדינה המאובטחת ביותר, או שמא המהירות בה הגיעו השלטונות אל הרוצחים השפלים | כך או כך, מדובר במדינה עם מספר שכבות אבטחה שונות, שבזכותם הפשע במדינה שואף לאפס | סקירה (מגזין, בעולם)

|
1
| כיכר השבת |
איחוד האמירויות (צילום: שאטרסטוק)

הפעם הראשונה בה נחשף העולם למערך האבטחה הגרנדיוזי שבאמירויות, היה לאחר חיסולו של בכיר חמאס, מחמוד אל-מבחוח, במלון אל-בוסתאן רוטנה בדובאי בשנת 2010, בחיסול דרמטי שיוחס למוסד הישראלי.

>> למגזין המלא - לחצו כאן

משטרת דובאי אספה 648 (!) שעות של צילומי אבטחה במעגל סגור, בניסיון לאתר את האנשים שהם מאמינים שאחראים למותו של מבחוח. את הצילומים הם ערכו לכדי 27 דקות שממפות את האירועים אשר הובילו, על פי החשד, לחיסולו במלון.

ישראלי מעיין בידיעה על חיסול אל מבחוח (פלאש 90)

מיד לאחר החיסול, הודיעו הרשויות באבו דאבי כי חתמו על חוזה בסכום של תשעה מיליון דולרים להקמת רשת מצלמות מעקב ברחבי הנסיכות. הרשת שתוקם תהיה דומה לרשת המצלמות שהוצבה בדובאי וסייעה באיתורם של חברי חוליית החיסול של בכיר חמאס, מחמוד אל-מבחוח.

עוד דווח, כי בנוסף למצלמות האבטחה יוצב מערך של מצלמות תרמיות לאורך חופי אבו-דאבי "על-מנת לסייע לנסיכות לזהות איומים". עלות המערכת, שתוכל לאתר תנועת סירות וספינות במרחק של 15 קילומטרים מהחוף, נאמדת ב-1.2 מיליון דולר.

ההשקעה של דובאי באבטחה לאורך השנים נושאת פרי, כאשר בשנים האחרונות האמירויות מדורגות בין הערים הבטוחות בעולם. כך למשל, על פי מסד הנתונים המקוון Numbeo, אבו דאבי מדורגת כעיר הבטוחה בעולם לשנת 2024, טייוואן במקום השני, דוחא במקום השלישי, ודובאי דורגה במקום הרביעי.

שדה התעופה בדובאי (צילום: שאטרסטוק)

מערכות זיהוי פנים בנמלי התעופה

לצד כמויות האסטרונומיות של מצלמות האבטחה בערים השונות באמירויות, משתמשת המדינה במערכות זיהוי פנים בגבולות ובשדות תעופה באבו דאבי ובדובאי.

המיקום האסטרטגי של איחוד האמירויות המחבר בין מזרח למערב, מביא לכך שהוא אחד האזורים המובילים בכל הקשור לנסיעות בינלאומיות. בשדות תעופה כמו אבו דאבי הבינלאומי ודובאי הבינלאומי עובר מספר עצום של נוסעים מדי שנה (כ-87 מיליון נוסעים בשנה, לעומת כ-20 מיליון בנתב"ג).

מאסה כזו של נוסעים מייצרת בעיה לשלוט במספר העצום של המבקרים תוך שמירה על תקני אבטחה מחמירים. כדי להתמודד עם הבעיה, איחוד האמירויות מאמצת את השימוש בטכנולוגיות זיהוי פנים בשני שדות התעופה שלה כמו גם בנקודות ביקורת הגבולות.

בקרת דרכונים אוטומטית: נוסעים יכולים להשתמש בעמדות בשירות עצמי המצוידים בתוכנה לזיהוי פנים כדי לסרוק ולבדוק את הדרכונים שלהם ולאשר את זהותם. זה לא רק מקטין את משך ההמתנה אלא גם מגביר את האבטחה מכיוון שהוא מפחית טעויות אנוש.

עלייה ביומטרית: לאחר אימות בזמן הצ'ק-אין, נתוני פני הנוסעים מאוחסנים בצורה מאובטחת ומשמשים בעת העלייה לשער כדי להקל על עליה חלקה ללא צורך בהצגת דרכון או כרטיס עלייה למטוס.

מחסומי הגירה: במהלך הכניסה או היציאה מהמדינה, תוכנת זיהוי פנים משווה את מאפייני הפנים של אדם למאגרי מידע של מידע על זהותו כדי להבטיח שרק אנשים מורשים יוכלו לנסוע לתוך או לצאת מהמדינה.

זיהוי פנים (צילום: שאטרסטוק)

מערכת זיהוי פנים בתחבורה הפנימית

לצד מערכות הזיהוי פנים בשערי המדינה, ישנן גם מערכות זיהוי פנים המופעל במערך התחבורה במדינה. בשנת 2023 הציגה רשות הכבישים והתחבורה בדובאי, את השער החכם המאפשר לשלם תעריפים לתחבורה ציבורית (דובאי מטרו, דובאי חשמלית, אוטובוסים, מוניות, תחבורה ימית) באמצעות טכנולוגיית זיהוי פנים, ללא שימוש בכרטיסים, או כרטיסי אשראי.

>> למגזין המלא - לחצו כאן

המערכת פועלת באמצעות רישום וזיהוי המשתמש. הוא מזהה את הפנים באמצעות מצלמות ומנתח אותם בתלת מימד. תמונה זו הופכת לאחר מכן לנתונים ביומטריים המותאמים לתמונה, ולאחר מכן הסכום מנוכה מהחשבון.

"עין רואה", כמשל.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
סדר עולמי חדש, בדוק. זה אסון לפרטיות .
רחלי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות