לראשונה מפרוץ המלחמה לפני 1,000 יום בדיוק, אוקראינה עשתה היום (שלישי) שימוש בטילים אמריקנים ארוכי טווח לאחר שהתקבל האישור למהלך מוושינגטון לפני כיומיים.
יצוין כי המהלך מהווה הסלמה גדולה במלחמה בין שני הצבאות, ותגובתו המלאה של פוטין צפויה להגיע בקרוב.
לבינתיים, חתם היום הנשיא הרוסי על צו המרחיב את תנאי השימוש בארסנל הגרעיני של המדינה, כאזהרה ברורה למערב על המהלכים המסוכנים בהם הוא נוקט.
רוסיה אמרה כי כוחות ההגנה האווירית של המדינה הפילו חמישה מתוך שישה טילים שנורו לעבר אזור בריאנסק, אוקראינה מצידה הצהירה כי פגעה במחסן נשק בעומק של 110 ק"מ בתוך רוסיה. לא ברור אם המתקפה בוצעה באמצעות הטילים ארוכי הטווח.
למרות שמדובר בצעד דרמטי שצפוי לעורר הסלמה, אנליסטים צבאיים אומרים שהוא אינו צפוי לשנות את פני המלחמה או להפוך ההתקדמות הרוסית המשמעותית במזרח אוקראינה בחודשים האחרונים.
כאמור, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיב באופן ראשוני לאישור האמריקני וחתם היום על צו הגרעין החדש.
בצו הורחבה הזכות של רוסיה לתגובה גרעינית עבור מגוון גדול יותר של מתקפות קונבנציונליות, מה שמעלה חשש כי הנשיא הרוסי מתכנן להגיב לאוקראינה על התקיפות בשטח רוסיה באמצעות אטום.
לפי הנוהל החדש, רוסיה יכולה לעשות שימוש בגרעין לאור כל איום על שלמותה הטריטוריאלית או ריבונותה של רוסיה גם אם באמצעים קונבנציונליים.
הדוקטרינה הקודמת, שנקבעה בצו משנת 2020, אמרה שרוסיה עשויה להשתמש בנשק גרעיני במקרה של מתקפה גרעינית של אויב או מתקפה קונבנציונלית המאיימת על קיומה של המדינה.
במילים אחרות, כעת שנכבש מחוז קורסק - חלק מטריטוריה רוסית ולאור איום הטילים האמריקנים שהגיע לעומק שטח רוסיה, האחרונה יכולה באופן תיאורטי להטיל פצצת אטום על קייב בתגובה.
"הרתעה גרעינית נועדה להבטיח שיריב פוטנציאלי יבין את הבלתי נמנע של תגמול במקרה של תוקפנות נגד הפדרציה הרוסית ו/או בעלות בריתה", אמר דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב.