סקר – שקר?

הבחירות בארצות הברית: מדוע הסקרים שוב פספסו?

טראמפ ניצח בגדול, והותיר את הסוקרים פעורי פה | סקרים רבים, בדגש על הרמה הארצית, שוב לא הצליחו לחזות את היקף התמיכה בטראמפ | מה הסיבות לטעות הכואבת והאם מסתבר שמצביעי טראמפ הם ‘ביישנים’ (פוליטי בעולם)

|
2
|
טראמפ (צילום: shutterstock)

הניצחון המוחץ של דונלד טראמפ על קמלה האריס בבחירות לנשיאות ארה"ב 2024 הדהים רבים, במיוחד לאור הסקרים שחזו קרב צמוד. טראמפ, שהצליח לזכות בכל מדינות המפתח ולזכות בתמיכה בלתי צפויה במקומות נוספים, טארמפ גם עתיד להיות הנשיא הרפובליקני הראשון מזה שני עשורים שזוכה ברוב קולות המצביעים.

דונלד טראמפ ניצח בבחירות לנשיאות ארצות הברית 2024, כשהוא גורף את כל שבע המדינות המתנדנדות, כולל אריזונה, שהייתה האחרונה להכריז על תוצאותיה. טראמפ השיג ניצחון מוחץ עם 312 אלקטורים, בעוד שיריבתו, קמלה האריס, זכתה ב-226 בלבד. בכך חוזר טראמפ לבית הלבן, לאחר שניצח את הילרי קלינטון בבחירות 2016 עם 306 אלקטורים.

טראמפ זכה ברוב קולות המצביעים, עם 50.5% שהם 74.6 מיליון קולות, בעוד האריס זכתה ב-48% שהם 70.9 מיליון קולות. ספירת הקולות עדיין לא הושלמה במלואה במדינות רבות, אך ניצחונו של טראמפ שריר וקיים.

השאלה שעולה היא: מדוע הסקרים טעו בהערכתם?

יום כיפור של הסוקרים?

ניתוח מעמיק של תוצאות הבחירות בהשוואה לסקרים מציג תמונה מורכבת. ברמה הארצית, נראה כי הסקרים אכן המעיטו בהערכת התמיכה בטראמפ בפעם השלישית ברציפות.

במדינות המפתח, בהן התמקדו רוב הסקרים, פער הניצחון של טראמפ היה לרוב קרוב יחסית לתחזיות הסקרים, אך עדיין גבוה יותר. לדוגמה, בפלורידה, סקרים ניבאו יתרון של כ-5% לטראמפ, אך הוא זכה ברוב גדול יותר של 13%. בניו ג'רזי, התחזית הייתה לניצחון של האריס בפער של כמעט 20%, אך היא זכתה בפער קטן יותר, של כ-10%.

אף על פי שטעויות הסקרים במדינות המפתח לא היו דרמטיות, בקמפיינים צמודים, גם שינויים קטנים יכולים להיות משמעותיים. כמו כן, במקומות אחרים בארה"ב, הסקרים המעיטו משמעותית בהערכת התמיכה בטראמפ, מה שמעיד על נקודות עיוורות מסוימות.

טעויות אלו מצביעות על אתגרים העומדים בפני עולם הסקרים. ירידה בשיעורי ההיענות לסקרים, אי אמון גובר בתקשורת ובמוסדות, והתבססות יתר על מודלים סטטיסטיים המניחים התנהגות דומה לבחירות 2020 - כל אלו תרמו לפער בין הסקרים למציאות.

הכישלון יתום?

אחת הסיבות הבולטות לפער זה, היא שמצביעים דמוקרטים נוטים להשתתף בסקרים בשיעורים גבוהים יותר ממצביעים רפובליקנים. קורטני קנדי, סגנית נשיא מרכז המחקר Pew, אומרת כי הבחירות איששו את קיומה של מגמה זו, ואף יתכן שהיא החריפה באזורים מסוימים. לדבריה, "הבחירות הללו ענו על השאלה האם הדפוס הבסיסי של דמוקרטים הנוטים יותר להשתתף בסקרים עדיין קיים, או שנעלם?" התשובה: הוא עדיין קיים, ובחלקים מסוימים במדינה הוא אף החמיר"

סוקרים אחרים מצבעים על כך שחלק מהמצביעים שתומכים בטראמפ נרתעים מלהביע את דעתם בסקרים, מה שיכול להוביל להערכת חסר של התמיכה בו. תופעה זו, המכונה "הטיה חברתית רצויה" (social desirability bias), יכולה להתרחש כאשר מצביעים חוששים מתגובות שליליות או סטיגמטיזציה בשל דעותיהם הפוליטיות.

הדיון בנוגע לסקרים צפוי להימשך, במיוחד נוכח עלייתם של שווקי הימורים, שחזו ניצחון מוחץ לטראמפ. מומחים רבים קוראים לחזרה ליסודות, תוך שימוש בדגימות אקראיות אמיתיות וזהירות בשימוש במודלים סטטיסטיים.

תוצאות הבחירות הם שיעור על החשיבות של ניתוח מעמיק של הסקרים, ולא פחות מכך את ההבנה על מגבלותיהם בחיזוי העתיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
הסקרים הם יותר "משאלת לב" מאשר תיאור המצב... כך מעוניינים הסוקרים להעלות את שיעור התמיכה בהאריס. הציבור המתלבט רוצה "להצטרף להצלחה" ומעדיף להיות בצד המנצח.
באמת...
1
מתי הסקרים צודקים??????
סקר=שקר
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות