בעיתון ה'ניו יורק טיימס' מצטטים גורמים יודעי דבר שמסבירים מדוע ישראל התעכבה עד כה בתגובתה לאיראן.
גורמים ישראלים ואמריקנים רשמיים ששוחחו עם העיתון, אמרו כי היו למעשה שני גורמים שהביאו את ישראל לדחות את המתקפה עד ליל שבת האחרון.
לפי הדיווח, בגלל האופי המורכב של המתקפה הוחלט לדחותה בעקבות מזג אוויר גרוע שהיה במזרח התיכון בימים האחרונים - אך לא רק.
גורמים אמריקאים ששוחחו עם העיתון אמרו כי הם "חושדים" שישראל דחתה את המתקפה כדי שלא לפגוע בנסיעתו של מזכיר המדינה האמריקני בלינקן ששהה במזרח התיכון בשבוע שעבר. משנחת מטוסו של שר החוץ בוושינגטון, הורה ראש הממשלה על יציאת המטוסים לעבר איראן.
בדיווח המיוחד שפורסם היום (ראשון), צוין כי לאחר האיומים האיראניים על ירדן לבל תאשר הוצאת מתקפה משטחה לעבר איראן, או מעבר מטוסי קרב ישראליים במרחב האווירי שלה, החליטה ירדן לאסור על ישראל את המעבר הבטוח לכיוון מזרח.
בהתאם, המטוסים הישראליים עשו את דרכם לאיראן דרך סוריה ועיראק, כאשר גורמים אמריקנים סירבו לענות לשאלה אם הדבר נעשה בתיאום עם הממשלה העיראקית. המתקפה בפועל, קרי שיגור הטילים, בוצע מעל אדמת עיראק, אומרים בעיתון ה'טיימס'.
כעת, לאחר המתקפה חסרת התקדים שהוכתרה בהצלחה יתירה ואף הדהימה את העולם לפי הדיווחים, בישראל ממתינים לראות אם ומתי תחליט איראן להגיב לתגובה.
ההצהרות הרשמיות שיצאו היום מאיראן נעו בין דבריו של שר החוץ ערקאצ'י אודות השמירה על הזכות להגיב, פנייה רשמית למועצת הביטחון של האו"ם, ואמירה של חמינאי לפיה "אין להגדיל או להקטין את המשמעות של המתקפה הישראלית".
אם איראן תחליט להגיב, אומרים גורמים רשמיים, ישראל תוכל לפגוע באופן משמעותי ביכולות האיראניות מאחר והמתקנים נותרו ללא יכולות הגנתיות.
אם נשיא ארה"ב אמר אמש (שבת) כי הוא מקווה שהתגובה הישראלית היא "הסוף" לאירוע בין ישראל לאיראן, גורמים ששוחחו עם הטיימס אומרים כי זהו תרחיש לא סביר.
החשש העיקרי כעת הוא שאיראן תחליט להגיב בכך שתחזיר לחיים את תוכנית 'אמד', תוכנית הגרעין הצבאית של איראן.
במצב הנתון, איראן רחוקה מרחק של שבועות בודדים מהשגת מספיק דלק מועשר לרמה צבאית גרעינית, אולם יצירת פצצה בפועל אמורה לקחת עד כשנה וחצי במהלכה ילמדו האיראנים איך לתעל את הדלק הגרעיני המועשר לכדי ראש נפץ גרעיני.