אוניברסיטת הרווארד חווה השנה ירידה דרמטית בהיקף התרומות, עם צניחה של 14% שהסתכמה באובדן של יותר מ-150 מיליון דולר. על פי הדיווח ב'מעריב' עולה כי התרומות למוסד היוקרתי ירדו מ-1.05 מיליארד דולר ל-896 מיליון דולר, כשהסיבה העיקרית מיוחסת למחאות הסוערות בקמפוס נגד ישראל והמלחמה בעזה, שהובילו תורמים בולטים לנתק את קשריהם הכלכליים עם האוניברסיטה.
הפגיעה המשמעותית ביותר נרשמה בקרן ההון של האוניברסיטה, שם נרשמה ירידה של שליש בהיקף התרומות. המשבר התעצם על רקע מתיחות בין הנהלת האוניברסיטה לבין בוגריה הבכירים בתעשייה הפיננסית. ביל אקמן, מנהל קרנות גידור מוביל, הוביל מאבק פומבי להדחת נשיאת האוניברסיטה קלודין גיי, בעוד קן גריפין, ממייסדי קרן סיטדל ומהתורמים הגדולים, דרש מהאוניברסיטה לאמץ "ערכים מערביים".
למרות המשבר בתרומות, קרן ההון של הרווארד הצליחה להשיג תשואה של 9.6%, מה שהעלה את סך נכסיה ל-53.2 מיליארד דולר ושמר על מעמדה כאוניברסיטה העשירה בעולם. עם זאת, ה"פייננשל טיימס" מדווח כי תשואה זו נמוכה מהממוצע של אוניברסיטאות אמריקאיות אחרות, שעמד על 10.1%, אם כי היא עדיין גבוהה מיעד התשואה השנתי של הרווארד העומד על 8%.
האוניברסיטה ניצבת בפני אתגרים כלכליים משמעותיים, במיוחד לאור התלות הגוברת בקרן ההון, המממנת כיום כ-40% מתקציבה, עלייה ניכרת מ-31% לפני עשור. פרופ' אלן גרבר, נשיא האוניברסיטה, הביע אכזבה מתוצאות גיוס הכספים, אך ציין כי קיימים "סימנים לשיפור בעתיד", זאת לאחר שהזהיר את הבוגרים במרץ האחרון מפני אפשרות לירידה משמעותית בסוף השנה.