הסוללות. הן היו סוד ההצלחה של מתקפת הביפרים, ודרך התחבולה בה נקט המוסד לפי פרסומים זרים כדי להוציא מכלל פעולה אלפי לוחמי חיזבאללה במכה אחת.
הביפרים שנבנו לפי הדיווח על ידי סוכנים ישראלים, כללו חומר נפץ מיוחד שהוטמן בתוך הסוללה, שנעטפה היא במסגרת מתכת. העובדה שלא הייתה מתכת בחומר הנפץ עצמו מנע את גילויו.
לפי הדיווח שהתפרסם היום (רביעי) בסוכנות הידיעות 'רויטרס' מפי מקור לבנוני, ישראל הצליחה להטמין חומר נפץ בתוך הסוללה ללא שניתן יהיה לזהות אותו באמצעות קרני רנטגן.
כמות החומר נפץ הייתה מזערית - כ-6 גרם בלבד, אך קטלנית ביותר ושוות ערך לכמות של 40 גרם חומר נפץ בגלל תרכובת כימית מיוחדת שהוטמנה בסוללה.
למעשה, הכל התחיל הרבה קודם, כשישראל יצרה חנות מקוונת מקצועית בה פרסמה את ה"סחורה". לפי הדיווח ה"חנות" כללה דפי נחיתה, פוסטים ופרסומות ברשת, הכל כדי להטעות את חיזבאללה ולעבור את בדיקת הנאותות שלה, אומרים ב'רויטרס'.
חומר הנפץ שהוטמן בביפרים היה למעשה יריעה דקה פלסטית פנטאריתריטול טטרניטראט בצבע לבן שנדחס בין שני תאי סוללה מלבניים.
ה"סנדוויץ" הזה, כפי שמכנים זאת כתבי 'רויטרס', שהיה לא יותר גדול מקופסת גפרורים, הוטמן בתוך מסגרת מתכתית, מה שנתן לרכיב תדמית של סוללה רגילה לחלוטין.
בין תאי הסוללה ליריעת חומר הנפץ, הוצמדה שכבה דקה של חומר דק ודליק ביותר ששימש כפתיל עבור חומר הנפץ שהיה כאמור בצמוד.
ב'רויטרס' אומרים כי השימוש בחומר נפץ שאינו כולל מתכת הוא נדיר, אך התברר כיעיל במיוחד כדי למנוע מחיזבאללה לגלות בצילומי רנטגן את חומר הנפץ הפלסטי. מתברר כי כלל הביפרים עברו שיקוף עוד בנמל התעופה בביירות אך כאמור לא אותר שום ממצא מחשיד.
בהתאם לגודלה של הסוללה שכללה כאמור גם חומר נפץ במשקל 6 גרם, החלו מחבלי חיזבאללה לחשוד שמשהו אינו כשורה בשעה שהסוללה התרוקנה מהר מהצפוי. אך כל זה לא מנע מהארגון להמשיך לספק ביפרים ללוחמים שלה - גם שעות ספורות לפני הפיצוץ.
שני מקורות ביטחוניים מערביים אמרו כי המוסד הוא זה שהוביל את התקפות הביפר ומכשירי הקשר.
רויטרס לא הצליחה לקבוע היכן יוצרו המכשירים. מלשכת ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, בעל הסמכות על המוסד, לא נמסרה תגובה.
משרד המידע של לבנון ודובר חיזבאללה סירבו להגיב לכתבה.