כלי התקשורת הנחשב ה'וושינגטון פוסט', דיווח הלילה (שלישי), כי ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב לממשל ביידן, כי ישראל לא תתקוף מתקני נפט או גרעין באיראן, אלא תשתיות צבאיות.
כזכור כפי שדווח בהרחבה, אחרי נתק ממושך, נתניהו וביידן שוחחו ביום רביעי שעבר, כאשר על פי הדיווח, נתניהו היה מתון בהרבה משיחות קודמות, וזה מה שהשפיע על האמריקנים לשלוח לישראל את סוללות ההגנה המיוחדות THAAD נגד טילים בליסטיים.
בעיתון כאמור דווח הלילה, כי נתניהו אמר לממשל האמריקני, כי ישראל מוכנה להישמע לדרישות ולתקוף רק מטרות צבאיות איראניות במקום מתקני גרעין או מתקני נפט.
בלשכת ראש הממשלה הגיבו לדיווח: "אנו מקשיבים לדעות של הממשל האמריקני, אך נקבל את ההחלטות הסופיות שלנו על-בסיס האינטרסים הלאומיים של ישראל".
בערוץ 14 דווח, מפי "גורם ישראלי בכיר", כי יש להיערך - כך מוסר הגורם הביטחוני - לחילופי מהלומות עם טהרן, שככל הנראה תגיב על התקיפה הישראלית. לדברי אותו גורם, יתכן שאף האמריקנים יגררו פנימה - מה שבאיראן לא רוצים.
“התגובה תהיה עוצמתית ולא מתונה”, אמר הגורם הביטחוני, כך דווח בערוץ 14, “ועל כן אנו מעריכים בסבירות גבוהה כי איראן תתקוף מנגד וכמובן שאם כך – ישראל צריכה להיערך להגיב לתגובה הנוספת”.
אמש עדכן שר החוץ ישראל כץ כי קיים שיחה עם חבר הפוליטבירו ושר החוץ הסיני וואנג יי. "הבהרתי שאיראן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות במזה"ת", כתב השר כ"ץ על השיחה, "איראן מהווה איום, הן באמצעות שלוחיה והן ישירות, על שלום המזרח התיכון ועל שלום העולם כולו. איראן תקפה את ישראל עם למעלה מ-180 טילים בליסטיים. אף מדינה לא יכולה לעבור לסדר היום על מתקפה שכזו - הדגשתי כי ישראל תגיב למתקפה האיראנית".
כ"ץ הוסיף: "עמדתי על הזוועות שביצע שלוחה של איראן, ארגון הטרור חמאס, בטבח ה-7 באוקטובר ועל ההכרח לשחרר באופן מידי את 101 החטופים ולפרק את תשתיות החמאס.
"עדכנתי אודות הלחימה בצפון נגד זרוע אחרת של איראן שתקפה את ישראל - ארגון הטרור חיזבאללה - שנועדה לאפשר חזרת תושבי הצפון לבתיהם ולהגן על ביטחון אזרחי מדינת ישראל".
לסיום, כתב שר החוץ כי "אנחנו מצפים כי סין תביע עמדה מאוזנת והוגנת ביחס למלחמה שנכפתה על ישראל, שמשקפת בצורה נאמנה מי הם גורמי הטרור באזורנו ומי המדינה שמגנה על עצמה מפני מתקפות של אותם גורמי טרור.
"ציינתי את שיתוף הפעולה הכלכלי החשוב בין המדינות שכולל סחר הדדי, ועבודה של כ-20 אלף הפועלים הסינים שהמשיכו לעבוד בישראל בזמן המלחמה. סיכמנו להמשיך את הקשר ולעבוד יחד כדי לחזק את הקשרים בין המדינות המבוססים על הידידות ארוכת השנים בין העם היהודי לעם הסיני".