נשיא צרפת עמנואל מקרון הצהיר אמש בראיון לתחנת רדיו צרפתית כי הוא קורא להטיל אמברגו נשק על ישראל. מקרון התייחס באופן ספציפי למלחמה ברצועת עזה והוא טען כי "העדיפות היום היא לחזור לפתרון פוליטי, שנפסיק לספק נשק עבור הלחימה בעזה. צרפת לא מספקת את כלי הנשק האלה".
מקרון אמר עוד בריאיון: "ישראל צריכה להפסיק להרוג תינוקות ונשים בעזה. אין הצדקה להפצצות האלה". כאשר נשאל, האם הוא ירצה שמנהיגים נוספים במערב יצטרפו לקריאות שלו להפסקת אש, השיב מקרון: "אני מקווה שכן".
בתגובה לדברים אמר ראש הממשלה נתניהו: "ישראל תנצח עמכם או בלעדיכם – אבל הבושה שלכם תהדהד הרבה אחרי שישראל תנצח". לאחר דבריו החריפים של נתניהו הוציאו הצרפתים שנבהלו מהטון התקיף, תדרוך מטעם מקרון, כי דבריו של נתניהו חריפים מדי, והיום קיימו שני המנהיגים שיחה טלפונית, בה נתניהו חזר על עמדותיה של ישראל, שכפי שאיראן תומכת בכל חלקי ציר הטרור האיראני, כך מצופה מידידי ישראל לעמוד מאחוריה, ולא להטיל עליה מגבלות שרק יחזקו את ציר הרשע האיראני.
אך מתברר כי מאחורי ההצהרה של מקרון עומדים אינטרסים שונים, מלבד עליית השמאל הקיצוני – שאותו הוא רוצה לרצות בכל מחיר. וההצהרה שלו על האמברגו נשק נגד ישראל, היא רק חלק ממארג שלם של אינטרסים נגד ישראל וניסיון לרצות את השיח האיראני והקטארי ולטפח את הסנטימנט האנטי-ישראלי, שטוען שיושג שלום ברגע שישראל תניח את נשקה ותפקיר את גורלה לרוצחי חמאס וחיזבאללה.
אם נתבונן בלוח הזמנים, נבחין, כי ההצהרה של מקרון על האמברגו - הגיעה לאחר הגעתו של שר החוץ הצרפתי לקטאר. השר הצרפתי הגיע לשם כדי לפגוש את עמיתו הקטארי ולדון במצב בעזה ובלבנון. אך אם העולם היה פחות צבוע, השיח שהיה מתנהל בין שני האישים היה על החזרת החטופים, אך כפי הצפוי, לא בזה עסקו השניים – אלא בדברים "החשובים" לקטאר ואיראן שתומכות תמיכה מלאה בארגוני הטרור חיזבאללה וחמאס.
לאמירה של נשיא צרפת אין באמת משמעות אמיתית כלפי ישראל, שכן הצבא לא באמת מסתמך על צרפת והיקף הרכישות הוא נמוך מאוד ולא יפגע בצבא, מה כן יש פה? יש אישור לפעילי פרו-חמאס וחיזבאללה לטעון שהיהודים מבצעים רצח עם נגד מוסלמים והראיה לכך – שאפילו צרפת שכביכול תומכת בישראל הצהירה על זאת והטילה אמברגו, וזה כמובן יגביר מאוד את השיח נגד ישראל ואת האנטישמיות נגד היהודים בכל רחבי העולם.
חבר הפרלמנט הצרפתי לשעבר מאיר חביב הגיב לבקשת מקרון להפסיק את משלוחי הנשק לישראל: "איזו בושה! איזו אכזבה! ערב אירועי הזיכרון של ה-7 באוקטובר, עמנואל מקרון דורש מצרפת, וגם מהעולם החופשי, להפסיק את משלוחי הנשק לישראל המיועדים לעזה! את ההצהרה הזאת הוא נתן במפגש ה"פרנקופוניה" – מפגש פסגה בין מדינות עם אזרחים דוברי צרפתית שכוללות מדינות כמו לבנון אבל משום מה ישראל עם מיליון דוברי צרפתית ו- 200,000 אזרחי צרפת לא חלק מהפסגה הזאת. ביוני האחרון הוא כבר אסר באכזריות על תעשיות ביטחוניות וחברות ישראליות להשתתף בתערוכת הנשק הבינלאומית היורוסאטורי שנערכה בצרפת!!! (לפני שבתי המשפט ביטל את ההחלטה)".
עוד אמר חביב: "הוא יודע היטב שמדינת ישראל הותקפה והייתה קורבן לאחד הפוגרומים האנטישמיים הנוראים בהיסטוריה! הוא יודע היטב ש-1200 אזרחים מתוכם 42 צרפתים נטבחו! הוא יודע היטב שיותר מ-100 בני ערובה מתוכם 2 צרפתים עדיין מוחזקים על ידי חמאס! הוא יודע ש-80 שנה אחרי השואה, ישראל היא המדינה היהודית היחידה והדמוקרטיה היחידה באמצע אוקיינוס של דיקטטורות ערביות ואיסלאמיסטיות! הוא יודע מצוין שישראל מנהלת היום מלחמת קיום ב-7 חזיתות!! האם זה אותו אדם שביקש באוקטובר האחרון בירושלים קואליציה צבאית בינלאומית לצד ישראל? האם הוא יודע שהסטירות החוזרות שלו הופכות אותו לאט אבל בטוח לפוליטיקאי הכי לא פופולרי בצרפת? עצוב ופתטי!".
השרה מאי גולן תקפה אף היא בחריפות ואמרה: "1940 - צרפת של וישי תומכת בנאצים. 1967 - צרפת מטילה אמברגו נשק על ישראל. 2024 - צרפת של מקרון תומכת בנאצים. נשיא צרפת, עמנואל מקרון - קורא לעצור את משלוחי הנשק לישראל המשמשים למלחמה של הצדק מול הרשע; מדובר באנטישמיות המוגשת בעטיפה של פרוגרסיביות. ברוך השם שבראשות ממשלת ישראל עומד מי שיודע לנהל מדיניות חוץ - בניגוד לממשלה הקודמת שנוהלה ע"י אותו מקרון וחתמה על "הסכם שלום היסטורי" - מתוך היסטריה".
עוד היא כתבה: "לפני כמה ימים נשאל יו"ר האופוזיציה והאסטרטג הדגול לפיד: מה דעתך על היחס של הנשיא מקרון לישראל בזמן מלחמה? וזה ענה: "מקרון הוא ידיד ישראל שלא מסכים איתנו על הכל, זה פשוט אידיוטי להשמיץ אותו". רק חסר כעת שתגובתו תהיה: "זה לא פה, זה שם רחוק, רחוק בים..." ועל זה נאמר: "אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי..." ברוך השם ניצחנו אז, וננצח גם עכשיו. אתכם ובלעדיכם!".
הרב מנחם מרגולין, רב באירופה, התבטא על כך בחריפות ואמר: "העובדה שהנשיא מקרון בחר לגנות את ישראל במקום לשבח אותה על מאבקה הצודק בטרור ובנאציזם של תקופתנו, היא עידוד של עלילת הדם שישראל כביכול מבצעת רצח עם בעזה. זה עלול להוביל לעלייה באנטישמיות ברחבי אירופה. העובדה שמקרון זכה לשבחים מקטאר, שמימנה במשך שנים את ארגון הטרור חמאס, מדברת בעד עצמה".
אבל זו לא הפעם הראשונה שמקרון או צרפת פועלים נגד ישראל מאז פרוץ המתקפה, והם עשו זאת כאשר מנעו מישראל להשתתף בתערוכת הנשק ואף אמרו מספר אמירות בעיתיות. הארגון הבינלאומי IOF, שהוקם במקור במטרה לטפח שיתוף פעולה תרבותי והומניטרי בין המדינות החברות, הפך לכלי לפגיעה פוליטית.
בהודעה לעיתונות של פסגת IOF (ה"פרנקופוניה"), שהתקיימה בפריז ב-5 באוקטובר נאמר: "קוראים להפסיק את הגורמים למצב ההומניטרי המדאיג. מאז כניסת צה"ל לעזה גם בשטחים הכבושים האוכלוסייה סובלת. אנחנו מזכירים לישראל, כמעצמה הכובשת, את מחויבותה לנקוט בצעדים הדרושים כדי להגן על האוכלוסייה הפלסטינית ולאפשר גישה להקלה וחופש תנועה; להבטיח שהמעצר המנהלי יעמוד בהתחייבויות שנקבעו באמנות בינלאומיות, במיוחד באמנות ז'נבה מ-12 באוגוסט 1949; ובעניין זה, קריאה לשחרור מיידי של כל הפלסטינים העצורים באופן שרירותי".
בהודעה נוספת נאמר: "החזרה על תמיכתנו במאמצים בינלאומיים שמטרתם לכונן שלום צודק, בר קיימא ומקיף במזרח התיכון, סיום הכיבוש והכרה בזכויות הלגיטימיות של העם הפלסטיני להגדרה עצמית, המאפשרת יישום פתרון שתי המדינות. ויצירת מדינה פלסטינית עצמאית, ריבונית, בת-קיימא ורציפה המבוססת על גבולות ה-4 ביוני 1967. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית למצוא פתרון הוגן ומוסכם לסוגיית הפליטים, תמיכה שוויונית בסוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטיניים במזרח הקרוב (אונר"א), התורמת ליציבות האזורית באמצעות הגשמה של שליחותה כלפי פליטים פלסטינים בחמשת המרכזים המבצעיים האזוריים שלה".
בעוד הודעה שיצאה מטעם הארגון נכתב: "אנו תומכים בעצמאותה ובריבונותה של לבנון; אנו קוראים בתוקף להפסיק את ההפרות של ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של לבנון; אנו קוראים להפסקת אש מיידית ומתמשכת וליישום מלא של החלטה 1701 תוך כיבוד שלמותה הטריטוריאלית של לבנון בהתאם לגבולותיה המוכרים בעולם".
גורם בקהילה היהודית בצרפת זועם ואומר: "מדוע ההצהרות הללו נראות כאילו הוכנו על ידי משרד החוץ הקטארי? אולי זה בגלל שקטאר הסכימה השנה לתעל 10 מיליארד יורו לחברות סטארט-אפ וקרנות השקעה בצרפת?
אותו גורם אף אומר בזעם: "לצרפת אין בעיה לשלוח את כלי הנשק החדשים ביותר לארמניה, שהופכת במהירות לפרוקסי איראני בקווקז. פריז לא מוטרדת מהעובדה שארמניה חתמה על עסקת נשק גדולה בשווי 500 מיליון דולר עם איראן. טהרן אמורה לספק לארמניה מל"טי תקיפה ומערכות טילי הגנה אווירית. בשביל זה ארמניה לכאורה תאפשר לאיראנים להקים בסיסים צבאיים על אדמת ארמניה?".
לדבריו, "אזרבייג'ן נחשבת לבעלת ברית האמינה ביותר של ישראל, מעמד הנגזר לא רק משיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני הנרחב ששגשג בשלושת העשורים האחרונים. באזרבייג'ן, יהודים חיו יחד עם האוכלוסייה המקומית במשך למעלה מאלף, מבלי לחוות אנטישמיות. אזרבייג'ן נפגעה על ידי הארגון הבינלאומי IOF (ה"פרנקופוניה"), יחד עם ישראל. באקו מואשמת ב"עקירה בכפייה של 115,000 פליטים" מקרבך. מדובר בטריטוריה אזרבייג'נית מוכרת רשמית, שבמשך 30 שנה נכבשה על ידי הבדלנים הארמנים בסיוע הצבא הרוסי. הארמנים טיהרו את הארץ הזו מבחינה אתנית, והרגו 16 אלף אזרבייג'נים באותו אופן שבו חמאס הרג ישראלים בטבח ב-7 באוקטובר. בשנה שעברה שחררה באקו את האזור הזה, וקראה לאזרחים הארמנים להישאר ולהיות אזרחים. הם עזבו את המקום לפני שהכוחות האזרבייג'נים הגיעו. אבל זה עבר באופן חלק אצל IOF".
"המסקנה קשה, עצובה אבל ברורה", אומר אותו גורם, "זה דפוס, שאנחנו צריכים להתרגל אליו. ב-1940 ממשלת וישי שיתפה פעולה עם המשטר הנאצי של הגרמנים. בשנת 1967 הטילה צרפת אמברגו נשק על ישראל. כיום צרפת עושה את שניהם - תומכת בנאצים החדשים ומערערת בכוונה את המאמץ המלחמתי של ישראל"