כלי תקשורת ערביים דיווחו בימים האחרונים כי מי שהיה צפוי לרשת את מקומו של חסן נסראללה כמזכ"ל ארגון חיזבאללה הוא השאם ספי א-דין, אך במהלל החג הוא כנראה חוסל בביירות.
בחיזבאללה מיהרו להדוף את השמועות לגבי המועמדים עתידיים באשר הם, וכן את הדיווחים בעניין חיסולו של א-דין, שהותקף בלילה שבין חמישי לשישי בדאחייה. לשכת הדוברות של הארגון, טענה כי מדובר ב"לוחמה פסיכולוגית" ו"פייק ניוז".
למרות זאת, כלי תקשורת ערביים דיווחו כי מאז התקיפה, ספי א-דין מנותק קשר, ושהה בבונקר התת-קרקעי שהושמד. בכיר בחיזבאללה אמר בראיון לתקשורת הערבית, שהם ימסרו הודעה כשיהיה מידע בנושא.
השמועות בלבנון לא פוסקות אודות המועמד העתידי לתפקיד מזכ"ל חיזבאללה, וכך טען איש הדת השיעי-לבנוני מוחמד עלי אל-חוסייני, שמתגורר במפרץ, כי מי שנכנס לתפקיד המזכ"ל אחרי השאם ספי א-דין, הוא ראש המועצה הפוליטית של חיזבאללה, איברהים אמין א-סייד. מאוחר יותר גם בערוץ הסעודי "אל-ערביה" הצטרפו אליו לדווח על כך.
איברהים אמין א-סייד הוא איש דת, תושב בקעת הלבנון. הוא דמות מפתח בחיזבאללה, ואחראי על הקשרים הפוליטיים עם גורמים בלבנון ובמדינות נוספות. ומכתיב גם את הפעילות בסוריה והמלחמה מול ישראל.
בתוך סדרת החיסולים הקטלנית של ראשי ארגון חיזבאללה - לפי העיתון המקורב לחיזבאללה, ארה"ב דנה כל העת על הצורך ליישם את החלטה 1559 ולא רק את החלטה 1701. כלומר לא רק נסיגה מעבר לנהר הליטני אלא גם פירוק של המיליציות בלבנון - כולל חיזבאללה. סעודיה ואיחוד האמירויות תומכות בעמדה הזאת, שמדברת על "מערכת פוליטית חדשה בלבנון" והכנסת שינויים מהותיים לגבי הייצוג העדתי השיעי תוך שילוב גורמים טכנוקרטיים.
אך מדינות קטאר ומצרים מציעות "פיתויים" בתמורה לוויתורים של חיזבאללה. שתי מדינות אלה מתנגדות להדיר את חיזבאללה לגמרי מהשלטון ומדינת קטאר הציעה למלא תפקיד מרכזי בשיקום לבנון ומעוניינת להשקיע בה ברגע שיתאפשר.