מספר ההרוגים בהוריקן הקטלני 'הלן' עלה מאז אמש ל-111, במה שמסתמן כאחד מאסונות הטבע הגדולים ביותר באזור של השנים האחרונות.
יחידות המשמר הלאומי של המדינות הצטרפו בימים האחרונים למאמצי איתור הניצולים וביצעו חיפושים באזורים הרריים של צפון קרוליינה, בין השאר באמצעות מסוקים.
הכוחות המדינתיים והפדרליים מפלסים את דרכם כדי להגיע לאזרחים עימם נותק הקשר בעקבות הפגיעה בתשתיות הסלולאריות ברחבי המדינות שנפגעו.
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר אמש (שני) כי ישנם 600 אמריקנים המתגוררים באזורים הרריים מרוחקים שלא ניתן ליצור עימם קשר והכוחות עושים את דרכם לאזורי אוכלוסין כדי לספק מים ומזון.
"ישנם דיווחים על עד 600 אנשים שלא נודע מצבם כי אי אפשר ליצור איתם קשר", אמר הנשיא ביידן מהבית הלבן. "בעזרת הא-ל, (מקווה ש) הם בחיים."
ביידן התחייב גם לספק סיוע לטווח ארוך למדינות שנפגעו ואמר כי יבקר בצפון קרוליינה ביום רביעי הקרוב. הנשיא מתכנן לטוס במסוק מעל האזורים שנפגעו בהוריקן 'הלן' כדי לעמוד מקרוב על הצרכים ולבצע בקרת נזקים.
הנשיא ביידן כינה את הסופה כ"היסטורית" ואמר כי עד כה נהרגו 111 בני אדם בשש מדינות, שליש מהם נהרגו במדינת צפון קרוליינה.
גורמים רשמיים בארצות הברית אמרו כי כ-300 כבישים נפגעו כל כך שהפכו ל"בלתי עבירים", בהם גשרים שקרסו לתוך ערוצי נחלים שעלו על גדותיהם וסחפו עימם בתים ורכבים.
נכון לאתמול בלילה, 2 מיליון אמריקאים נותרו ללא חשמל וחלק גדול מהם גם ללא תקשורת סלולארית, דבר שמקשה על הרשויות לאמוד אל נכון את גודל הנזקים.