איראן, מפעילת ציר הרשע האזורי מיהרה להגיב על מותו של סייד חסן נסראללה, אולם גם היא הקפידה להרחיק מעל עצמה אחריות על תגובת נגד.
מנגד, במדינות ערב הסוניות המתונות שבלב ליבם רוחשים בוז ושנאה לציר הטרור השיעי שררה הדממה, כל שכן שלא שוגרו הודעות אבל או עצב על מותו של הארכי-טרוריסט מהדאחייה.
בסעודיה, הממלכה הסונית החזקה, הביעו "דאגה חמורה" על ה"התפתחויות בלבנון", והקפידו שלא להזכיר אפילו ברמז את מותו של נסראללה. עם זאת הודגש כי סעודיה תומכת בריבונותה של מדינת לבנון הלגיטימית.
מנגד, בקטאר, בבחריין ובאיחוד האמירויות לא שוגרה אף הודעה בהקשר לאירועים האחרונים בלבנון או למותו של חסן נסראללה, דבר המדגיש את השנאה העזה שרוחשות אותן מדינות לציר השיעי האיראני, האויב מספר 1 של מדינות המפרץ המתונות שחלק מהן כבר מקיימות קשרי שלום עם ישראל.
בבחריין דווח על הפגנות צנועות של תומכי חיזבאללה והציר השיעי בעקבות האירועים האחרונים, הפגנות שדוכאו עד מהרה בידי המשטרה המקומית.
אתר האופוזיציה הבחריין, Bahrain Mirror, דיווח כי הממלכה עצרה איש דת שיעי בגין הבעת תנחומיו על נסראללה, עד כדי כך.
גם במצרים, מדינה סונית אף היא, הקפידו שלא להתייחס למותו של נסראללה ובהודעת הדוברות הודגשה "התמיכה של מצרים בריבונות הלבנונית".
אפילו בעיראק, שם הצליחה איראן לקבל שליטה נרחבת, העז עיתונאי לומר שאין להתאבל על מותו של נסראללה. "הקורבנות של נסראללה בסוריה הם מאות אלפים, האם מגיע לו רחמים ממוסלמים?", כתב העיתונאי העיראקי עומר אלג'מאל.