

כשראה את סוכן הגיוס של הצבא האוקראיני ברחוב, אדם אחד חמק לחנות סמוכה כדי שלא ייתפס. גבר אחר המשיך בדרכו כאילו לא ראה, השלישי ששוחח עם החייל האוקראיני לא היה נראה משכנע במיוחד שהנה, מחר הוא מתחייל.
יותר מ-28 חודשים לתוך המלחמה, נראה כי הציבור האוקראיני פחות להוט להתגייס מבעבר, אומרים ב'רויטרס'.
"עכשיו, למיטב ידיעתי, רוב התורים (במשרדי הגיוס) הם אנשים שרוצים לקבל איזשהו פטור מהמלחמה", אמר החייל הגייס בן ה-36 לכתב סוכנות הידיעות.
אנליסטים צבאיים אומרים כי האתגר הגדול ביותר של קייב הוא לחדש את הכוחות לאורך קווי המלחמה, אם בגלל אובדן חיי אדם ופצועים ואם בגלל שחיקה טבעית של הנפשות הלוחמות.
באפריל האחרון עבר באוקראינה חוק המחייב בגיוס כבר מגיל 25 במקום 27, והנשיא הורה לכל מי שמתחת לגיל 60 לרענן את פרטיו במשרד הפנים.
לטענת צבא אוקראינה, בחודשיים האחרונים הצליחו בקייב להכפיל את מספר המתגייסים, אך המחסור בשדה הקרב עודנו גדול.
חיילים אוקראינים רבים לחמו במשך למעלה משנתיים כמעט ללא הפסקה, והמדינה עושה מה שאפשר כדי להחליף אותם, אם כי לא תמיד בהצלחה מרובה.
לבינתיים, רוסיה מצליחה לגייס כ-30,000 חיילים חדשים בכל חודש שעובר, בעוד היא סופגת אבדות גדולות מאוד בשדה הקרב, אמר בכיר בנאט"ו.
סרטונים שעלו ברשתות החברתיות הראו תגרות בין מגייסים של הצבא האוקראיני לאזרחים, אך לטענת החייל המגייס שהצטרף ל'רויטרס' מדובר בתופעות שוליות, אם כי הודה שהוא הותקף בעצמו פעם אחת.
אם בתחילת המלחמה היה נראה כי האוקראינים ששים אלי קרב כדי להציל את המולדת, נראה כעת כי הזמן שעבר והאבדות הרבות שספגה אוקראינה עשו את שלהן ואזרחי המדינה כבר אינם ששים לשתף פעולה עם האסטרטגיה של זלנסקי, אם ישנה.