נשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע ביום ראשון על הקדמת הבחירות לפרלמנט הצרפתי ופיזור האספה הלאומית, כתגובה לניצחון הגדול של מפלגת הימין בראשות לה-פן וההפסד הצורב של מפלגתו, בבחירות לפרלמנט האירופי.
בשונה מישראל, הבחירות שיתקיימו ב-30 ביוני הקרוב (סיבוב ראשון) לא יקבעו את זהות ראש המדינה - כלומר הנשיא, אלא את המושבים בפרלמנט הצרפתי המכונה 'האסיפה הלאומית', ממנו מרכיב הנשיא את ממשלתו ואת זהות ראש הממשלה שיקיים את מדיניותו.
לאחר היוודע תוצאות הבחירות, הודיע נשיא הרפובליקנים בצרפת אריק סיוטי (מפלגת הימין) על כך שהוא מתכנן ריצה משותפת עם מפלגת RN של לה-פן. מהלך שכזה עלול היה ליצור גוש חוסם נגד מקרון שהיה מתקשה להקים ממשלה בהסתמך על קולות השמאל בלבד.
אולם, לאחר ההודעה ובעקבותיה, הודיעה הנהלת המפלגה הימנית "פה אחד" על הרחקתו של סיוטי מתפקיד נשיא המפלגה, ואמרה כי הוא אינו יכול לעמוד בראש המפלגה לאחר הודעתו.
נשיא המפלגה הרפובליקנית אמר כי פיטוריו על ידי חברי ההנהלה הינם "לא חוקיים" וכי הוא נבחר בפריימריז על ידי העם. סיוטי אמר שיפנה לבית המשפט כדי לקבוע את עתידו כעומד בראש המפלגה.
במידה וה-RN של לה-פן יקבל רוב או מספר משמעותי של נציגים בפרלמנט הצרפתי באופן שחוסם את מקרון מלהקים ממשלה ללא הימין, המשמעות היא שמדיניות הפנים של צרפת תיקבע על ידי הימין, כאשר הנשיא יקבע את מדיניות ההגנה, הביטחון והחוץ של הרפובליקה. המשמעות תהיה חוסר יכולת של הנשיא למשול וייתכן כי במצב כזה יחליט להתפטר מתפקידו כנשיא.
יודגש כי למרות שהחוקה הצרפתית מאפשרת לנשיא מהלך שכזה, התפטרות של נשיא צרפתי הינו אירוע חריג ביותר שכמעט ומעולם לא התרחש בהיסטוריה, למעט הנשיא דה-גול בשנת 1969.