

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שמקווה לסיים את המלחמה טרם יתקיימו הבחירות בארצו, נשא ביום שישי נאום "מכונן" בו פירט עסקה לפרטיה, כזו שלטענתו תואמת את ההסכמות שהתקבלו מישראל.
אם הנשיא אמר שהעסקה תואמה עם ישראל, בלשכת ראש הממשלה הגיבו שהמטרה הייתה ונותרה חיסול היכולות השלטוניות והצבאיות של חמאס.
שני גורמים ישראליים אישרו בפני ה'ניו יורק טיימס' כי אכן מדובר בעסקה שקיבלה אישור ראשוני מחברי הקבינט הישראלי.
עם זאת כאמור, לאחר שפורסמו דבריו של הנשיא ביידן פרסמה לשכתו של ראש הממשלה נתניהו הודעת הסתייגות, בה הודגש כי "התנאים של ישראל לסיום המלחמה לא השתנו" וכי ישראל תעמוד על כך שחמאס לא יוכל לשלוט בעזה ביום שאחרי המלחמה.
למרות ההודעה הלוחמנית, אנליסטים בארה"ב אומרים שדבריו של ראש הממשלה לא כוונו לבית הלבן אלא לבייס הפוליטי שלו בישראל.
במילים אחרות: ראש הממשלה נתניהו מעוניין בעסקה כפי שהציע אותה הנשיא ביידן, אלא שהרכב הממשלה של נתניהו מכריח אותו מבחינה פוליטית להוציא הודעת הכחשה.
דווקא בזמן שהיה נראה שחמאס מתחיל להרגיש לחץ כשחרבה של ישראל מונחת על צוואר רפיח, בחר הנשיא ביידן לטרוף את הקלפים ולהציג מתווה מרחיק לכת במיוחד, תוך הצהרה שישראל אף אישרה אותו.
ה'ניו יורק טיימס' מדגיש שהמתווה של הנשיא לא פירט מי ישלוט ברצועה ביום שאחרי המלחמה, מה שמותיר למעשה את חמאס כגורם היחיד שיוכל לעשות זאת בפועל.
אנליסטים אמרו עוד שנאומו של ביידן לא כוון לממשלת ישראל והעומד בראשותה, אלא יותר לציבור הישראלי שתומך באופן גורף כמעט בהמשך המלחמה והבסת חמאס.
האם ראש הממשלה אכן מתכנן להשאיר את חמאס כגורם השלטוני ברצועת עזה? ימים יגידו.