

מנהיגי העולם התייצבו אמש (שני) בזה אחר זה כדי לגנות את האירוע ברפיח בו לפי הערכות אחרונות מצאו את מותם כ-45 בני אדם.
השריפה במחנה הפליטים ברפיח, הזכירה אירוע אחר שהתרחש בתחילת המלחמה, עת נהרגו אזרחים בתוך מתחם בית החולים 'אל-אהלי' שברצועה, לאחריו מיהרו מנהיגי העולם להוציא הודעות גינוי כנגד ישראל.
ישראל מצידה הדגישה הפעם כי מדובר היה בפעולת חיסול של מחבלי חמאס שלא כוונה למחנה הפליטים כי אם לאזור סמוך - מחוצה לו.
צרפת
כרגיל, אחת המדינות הראשונות להוקיע את ישראל על מותם של האזרחים ביום ראשון בלילה הייתה צרפת שהוציאה אמש (שני) הודעה "זועמת" על האירוע.
נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר כי הוא "זועם" מהמתקפה וקרא "לכבוד מלא לחוק הבינלאומי ולהפסקת אש מיידית".
"הפעולות האלה חייבות להיפסק", אמר בהתייחסו לאירוע ביום ראשון. "אין אזורים בטוחים ברפיח לאזרחים פלסטינים".
האו"ם
וולקר טורק, ראש זכויות האדם של האו"ם, ניצל את ההזדמנות כדי לקשר את האירוע לאזהרות שקיבלה ישראל כנגד פעולה בעיר רפיח - שכבר אינה כל כך עמוסה, ואמר: "מה שברור באופן מזעזע הוא שבפגיעה באזור כזה, עמוס בצפיפות באזרחים, זו הייתה תוצאה צפויה לחלוטין".
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש אמר כי "אין מקום בטוח בעזה" וכי "הזוועה הזו חייבת להיפסק".
ספרד
שר החוץ הספרדי בממשלתו של פדרו סנצ'ס אמר כי הוא יוזם מהלכים נגד ישראל בשיתוף פעולה עם שרים נוספים באיחוד האירופי, שמטרתם תהיה להטיל סנקציות על ישראל במידה ולא תישמע לפסיקת בית הדין הבינלאומי בהאג ולא תפסיק את פעולותיה ברפיח.
ארה"ב
גם בארה"ב התייחסו לאירוע ברפיח. דובר המועצה לביטחון לאומי ציין כי במתקפה נהרגו שני מחבלי חמאס ואמר כי לישראל "יש זכות לרדוף את חמאס".
"אבל כפי שהבהרנו, ישראל חייבת לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים כדי להגן על אזרחים", אמר והוסיף: "אנו מערבים באופן פעיל את צה"ל והשותפים בשטח כדי להעריך מה קרה ולהבין שצה"ל עורך חקירה".
ישראל מצידה התגוננה על האירוע וראש הממשלה נתניהו אמר כי מדובר ב"תאונה טרגית", לעומת חמאס שרואה באירוע "אסטרטגיה". "מבחינתנו, כל אזרח לא מעורב שנפגע הוא טרגדיה. עבור חמאס זו אסטרטגיה. זה כל ההבדל", אמר רה"מ.