ישראל מאבדת לאט לאט את אחיזתה באירופה, ברקע החלטתן של נורבגיה, ספרד ואירלנד להכיר באופן רשמי במדינת פלסטין, מהלך ששבדיה עשתה כבר לפני עשור.
אם צרפת הצהירה אמש שהיא אינה מתכוונת לנקוט במהלך דומה, העוינות של מדינות רבות לישראל במלחמה האחרונה, כולל של צרפת אגב, גורמת לדאגה באשר לקשר שבין ישראל ליבשת שאך לפני כ-80 שנה נטבחו בה שישה מיליון יהודים בגלל יהדותם.
המשוואה היא בדרך כלל די פשוטה: מדינות הנשלטות בידי השמאל או מה שמכונה "מרכז" שמשויך בדרך כלל לשמאל, נוטות יותר לעוינות כלפי ישראל מאשר מדינות הנשלטות בידי מפלגות ימין.
יחד עם זאת, ישנן מספר מדינות שמראות תמיכה לישראל באירופה באופן עקבי, ומסכלות החלטות כנגדה באיחוד האירופי, קצת כמו ארה"ב במועצת הביטחון.
את המדינות הללו ניתן לספור על יד אחת ואף פחות, אך התרומה שלהן לישראל ברמה הדיפלומטית-אירופאית לא תסולא בפז. הראשונה היא כמובן צ'כיה, שמראה חיבה מיוחדת לישראל.
יחד עימה הונגריה - מדינה מאוד לא פופולארית באירופה בגלל ויקטור אורבן, איש הימין העומד בראשה שאנשי שמאל מכנים אותו "דיקטטור", וגם את גרמניה שנואשת למצוא נקודת מרכז בין תמיכה בישראל בגלל רגשות אשם של עברה האפל, לבין הניסיון להיות מדינה נאורה התומכת בשלום וכו'.
גם אוסטריה נחשבת היום למדינה אירופאית תומכת ישראל, עליה היא יכולה לסמוך בעת הצורך.
בעקבות הצווים שביקש התובע של בית הדין הפלילי להוציא על ראשו של נתניהו וגלנט, אמר ראש ממשלת צ'כיה כי הטלת צווים על "נציגי ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי יחד עם מנהיגי ארגון טרור איסלאמיסטי היא מחרידה ובלתי מתקבלת על הדעת לחלוטין".
ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן כינה את זה "אבסורדי ומביש".
משרד החוץ של צרפת, האומה השנייה בגודלה של הגוש, אמר כי "צרפת תומכת בבית הדין הפלילי הבינלאומי, בעצמאותו ובמאבק בפטור מעונש בכל מצב".
אבל גם גרמניה, שנחשבת לבעלת הברית החשובה ביותר של ישראל באירופה עקב היותה המדינה הגדולה ביותר בגוש, מתחילה להראות סימני עייפות.
בעקבות ההכרה החד צדדית של כמה ממדינות אירופה בפלסטין, אמרה דוברת משרד החוץ הגרמני כי "מדינה עצמאית של פלסטין נותרה יעד מוצק של מדיניות החוץ הגרמנית", אמרה. זה עניין דחוף, היא הוסיפה, אבל חייב להגיע בסופו של "תהליך של דיאלוג".