דובר מחלקת המדינה מתי'ו מילר נשאל אודות היחס של ארה"ב למותו של נשיא איראן איברהים ראיסי, ובאשר להשתתפותה של ארה"ב בדקת דומייה לזכרו.
דובר מחלקת המדינה ענה שהיחס אליו הוא כיחס לרוצח אבל נסיבות מותו הן אלו שגרמו לכך שארה"ב כיבדה את המחווה.
העיתונאית שאלה את מילר: "ארה"ב גם השתתפה בדקת דומיה לנשיא ראיסי במועצת הביטחון של האו"ם, שעוררה מחלוקת בטוויטר. האם משרד החוץ רואה את זה כראוי לקחת חלק בסוג כזה של מחווה?"
מילר: "הרשו לי לומר כמה דברים. קודם כל היינו די ברורים בכך שאיברהים ראיסי היה שותף אכזר בדיכוי העם האיראני במשך כמעט ארבעה עשורים. הוא היה מעורב במספר רב של הפרות זכויות אדם נוראיות, כולל משחק תפקיד מפתח בהריגה ללא משפט של אלפי אסירים פוליטיים ב-1988", אמר מילר.
לדבריו ראיסי ביצע "כמה מהפרות זכויות האדם הקשות ביותר, שהתרחשו במהלך כהונתו כנשיא, במיוחד בנושא זכויות נשים ובנות איראן. עם זאת, אנו מצטערים על כל אובדן חיים. אנחנו לא רוצים לראות אף אחד מת בהתרסקות מסוק", הדגיש מילר.
"אבל זה לא משנה את הרקורד שלו הן כשופט והן כנשיא איראן ואת העובדה שיש לו דם על הידיים. אז אני חושב שדבר הכי חשוב הוא שהגישה הבסיסית שלנו לאיראן לא השתנתה ולא תשתנה. נמשיך לתמוך בעם האיראני כדי להגן על זכויות האדם שלהם, על השאיפות (של האיראנים י.ג) לחברה חופשית פתוחה ודמוקרטית ואנו נמשיך להתעמת עם תמיכת המשטר האיראני בטרור, בהפצת הנשק המסוכן שלה וקידום תוכנית הגרעין שלה בדרכים שאין להן מטרה אזרחית אמינה".
העיתונאית שאלה בנוסף אם "לאחר ההתרסקות ארה"ב עזרה במאמצי החיפושים בדרך כלשהי או שהתבקשה לסייע?"
מילר: "ביקשו מאיתנו סיוע על ידי ממשלת איראן. הבהרנו להם שאנחנו נציע סיוע. כפי שהיינו עושים בתגובה לכל בקשה של ממשלה זרה במצב כזה ובסופו של דבר לא היינו צריכים לספק את הסיוע הזה".