החלטה גורלית אחרי 13 שנים

יום הדין של מייסד ויקיליקס: הפחד מעונש המוות וההסגרה

מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג' עומד היום בפני הכרעה של בית המשפט בבריטניה באשר לשאלה אם יוסגר לארה"ב | אסאנג', המדליף הגדול בהיסטוריה של ארה"ב, טען בפני בית המשפט בבריטניה כי הסגרתו לארה"ב עלולה להוות עבורו גזר דין-מוות בפועל, בגלל חומרת המעשים בהם הוא מואשם (בעולם) 

|
2
| כיכר השבת |
ג'וליאן אסאנג (צילום: Espen Moe)

בית המשפט בבריטניה צפוי לתת היום (שני) הכרעה סופית באשר לשאלה אם יוסגר ג'וליאן אסאנג' מייסד ויקליקס לארה"ב לבקשתה של האחרונה.

היום, מגיעים לשיאן 13 שנים של מאבק משפטי עיקש של האיש שמואשם בריגול ובהדלפת סודות מדינה, כאשר בית המשפט הבריטי יצטרך להכריע אם קיים חשש לחייו של המרגל.

אכן, ארה"ב העבירה לשופטים הבריטים התחייבות כי על ג'וליאן אסאנג' לא יוטל עונש מוות, וכי הוא יוכל להסתמך על זכות התיקון הראשון לחוקה של ארה"ב לחופש הביטוי.

עורכי דינו של אסאנג' מדגישים שהכל יכול להתרחש היום: אסאנג' יוכל להיות על מטוס לארה"ב תוך 24 שעות, להשתחרר לחלוטין מהכלא, או שהתיק יחזור לחודשים של תסבוכת משפטית.

"יש לי תחושה שהכל יכול לקרות בשלב הזה", אמרה אשתו סטלה בשבוע שעבר. "ניתן להסגיר את ג'וליאן או לשחררו".

ג'וליאן אסאנג', מייסד ויקיליקס, חשוד כי הדליף מאות אלפי מסמכים מסווגים של צבא ארה"ב הנוגעים לפעילות הצבא האמריקאי באפגניסטן ובעיראק, אחת ההדלפות החמורות והגדולות ביותר בהיסטוריה של ארה"ב.

סוכנות הידיעות 'רויטרס' שמדווחת הבוקר (שני) כמו כלי תקשורת רבים ברחבי העולם אודות המשפט הגורלי של האיש, מזכירה את האירוע המסווג שהודלף על ידי אסאנג'.

"באפריל 2010 פרסמה ויקיליקס סרטון מסווג המראה מתקפת מסוק אמריקאי משנת 2007 שהרגה תריסר אנשים בבירת עיראק, בגדאד, כולל שני צוותי חדשות של רויטרס", מתואר בכתבה.

אסאנג' יליד אוסטרליה, עומד כעת בארה"ב בפני לא פחות מ-18 אישומים הנוגעים כמעט כולם לחוק הריגול הנוקשה של ארה"ב, בטענה כי פעולותיו חרגו מחופש הביטוי וסיכנו את חייהם של כוחות וסוכנים אמריקאים ברחבי העולם.

אסאנג' כלוא מאז דצמבר 2010 במקומות שונים ברחבי העולם, כאשר במשך שבע שנים שהה בשגרירות אקוודור בבריטניה, שם ביקש מקלט מדיני. בסופו של דבר הגיע אסאנג' לכלא הבריטי והוא ממתין כעת לגזר הדין של שופטי הממלכה.

למעשה, גם אם בית המשפט הבריטי יחליט על הסגרתו של המרגל לארה"ב, עדיין תהיה לו אפשרות לערער על כך בבית המשפט האירופי לזכויות אדם, בתקווה לעכב ולו במעט את היצוע גזר הדין - שעלול ברבות הימים להפוך לגזר דין מוות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
באנגליה בוטל עונש מוות, אי לכך הסגרה למדינה שיש בה עונש מוות מחויב על פי החוק התניה שלא יגזר עונש מוות, הכותרת נובעת מחוסר ידיעה, כל מדינות אירופה חוץ מרוסיה ובלרוס בוטל עונש מוות.
אדם
1
מעניין שאת ארה"ב אף אחד לא חושב לשפוט בבית הדין בהאג. פושעים
אבג
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות