העבודות של עזה 

"ק"ג סוכר ב-25 ש"ח" | הצצה לתעשיית המסחר הפיראטית של עזה 

ברקע המלחמה שהמיט חמאס על רצועת עזה, העזתים מחפשים נואשות עבודה ואוכל, כאשר חלק גדול מהסיוע ההומניטרי מגיע למנהרות חמאס ומחבלי הארגון | הנתונים הבלתי נתפסים של העוני שהביא חמאס על אנשי עזה (חדשות) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
מחבלי חמאס (צילום: Attia Muhammed/Flash90)

העוני בעזה גדל מיום ליום, למרות משאיות הסיוע הרבות שנכנסות בתקופה האחרונה, אם כי לפי הדיווחים לאחר הכניסה לרפיח ירדה כמות המשאיות בעקבות סגירת מעבר רפיח ומעבר נוסף.

ישראל אומרת שהסחורה אינה מספקת משום שרובה מגיעה לידיים של חמאס ואף טוענת כי האחריות לפתיחת מעבר רפיח נמצאת בידיים של המצרים, וכי מצד ישראל אין מניעה להעביר סחורות דרך עיר הטרור הדרומית.

כך או כך, העוני ברצועה כולה מרקיע שחקים והעם העזתי שמאז ומעולם ביסס את מעמדו כעם נזקק הסומך על מדינות ערביות שיממנו אותו, גווע תחת השליטה של חמאס על הסיוע, ותחת גורמים בריוניים ברצועה המנצלים את המחסור כדי למכור סחורה במחירים בלתי נתפסים.

לשם המחשה, רמת האבטלה ברצועת עזה שעמדה לפני המלחמה על 45% מגיע כיום לרמה בלתי נתפסת של 74% אחוזי אבטלה, ומי שכן עובד - עובד עבור חמאס כמחבל בארגון וברשויות המנהלתיות שלו, או בעבודות שונות שהמלחמה הגבירה אליהן את הביקוש.

אחת העבודות במשרה מלאה ברצועה שהפכה לעבודה לגיטימית לכל דבר ועניין היא העמידה בתור עבור עזתים אחרים כגון במאפיות ובחלוקת סיוע ומים.

עבודה נוספת ממנה מתפרנסים חלק מהעזתים בחסות המלחמה היא בניית אוהלים, כאשר אזרחים מציעים את שירותיהם בבניית מחסות מבד או שירותים עבור העקורים בכל רחבי הרצועה.

עלות האוהל, עשוי יריעות בד דק וקרשים יכול להגיע לכ-3,000 שקלים, אומרים ב'ניו יורק טיימס'. שירותים יד שנייה (...) יעלו 250 שקלים והתקנה תעלה כ-50 שקל.

רוב הכספומטים בעזה אינם פועלים עוד, ועבור אלו שכן פועלים משתררים תורים בלתי נגמרים. פעמים רבות שליד הכספומט ניצב חמוש - לא ברור אם מטעם חמאס, שגובה כספים עבור משיכת השטרות, מתארים ב'טיימס'.

באופן קבוע ניתן לראות ברחובות עזה רוכלים המוכרים את סחורותיהם אותן גם גנבו ממשאיות הסיוע או מהמשלוחים האוויריים של ארה"ב, ועל הסחורות, למרבה האירוניה, הכיתוב: "לא למכירה".

המחיר הממוצע עבור קילו אחד של סוכר עמד עד לא מזמן בעיר רפיח על 7 שקלים. יום לאחר שחמאס ביצע את הירי על החיילים הישראלים בכרם שלום, עלה המחיר של קילו ל-25 שקלים.

גם לאחר שבעה חודשי מלחמה במטרה להביס את חמאס, "תושבים אומרים כי פקידים ומשרדים הקשורים לממשלת חמאס נמצאים בתפקיד מסוים, במיוחד בדרום. בעוד שחלק מהעזתים אומרים שהמשטרה ניסתה למנוע סוחרים מלמכור סחורות במחירים אינפלציוניים, אחרים האשימו את חמאס בהנאה מסיוע שנגזל", מתארים ב'טיימס' את פעולותיו של חמאס - על חשבון העזתים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר