נשיא ארה"ב ג'ו ביידן חתם לאחרונה על צו האוסר את השימוש באפליקציית טיקטוק לאחר שעבר חוק בנושא בסנאט, זאת בעקבות חשד שעלה בארה"ב כי הסינים עושים שימוש באפליקציה הפופולארית כדי לרגל אחרי בכירים בארה"ב.
אלא, שלמרבה האבסורד מתברר כי הנשיא ביידן ממשיך להשתמש באפליקציה בעצמו טרם נכנס החוק לתוקפו, וזאת למרות שהוא עצמו חתם על צו שיאסור את השימוש בכלי התקשורת הסיני.
וכך בחרו ב'ניו יורק טיימס' להדגיש את האבסורד: "הנשיא ביידן חתם זה עתה על הצעת חוק שיכולה לאסור על הנשיא ביידן להשתמש ב-TikTok. אבל מר ביידן מתכנן להמשיך להשתמש ב-TikTok עד שהחוק החדש של מר ביידן יכפה על מר ביידן את האיסור".
למעשה, הנשיא ביידן מוקף באנשי צוות ביטחון לאומי שחוששים מהשימוש באפליקציה - ובעקבות כך קודם החוק בסנאט, ובמקביל אנשי התקשורת של ביידן מחבבים במיוחד את הכלי הנגיש לצעירים לצורך קידום הקמפיין של הנשיא המבוגר בשנת הבחירות שלו.
וכך נוצר מצב הזוי למדי, בו יד ימין חותמת על צו נשיאותי לאיסור הרשת החברתית ברחבי ארה"ב, ויד שמאל גוללת בפיד ובודקת אחוזי צפייה בתכנים של הבית הלבן.
הפערים בין ביידן המועמד לבין ביידן הנשיא באו לידי ביטוי גם בתחומים נוספים, כמו בנוגע לראש ממשלת הונגריה השנוי במחלוקת ויקטור אורבן, אשר הבית הלבן סירב לכנות "רודן" היות והוא חלק מציר נאט"ו, כינוי שצוות הנשיא עשה בו שימוש בקמפיין בדלאוור.
ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של הנשיא, נאלץ להתמודד בעקבות כך עם השאלה אם ויקטור אורבן הוא דיקטטור או לא.
"אני לא מתכוון לדבר בשם קמפיין ביידן", אמר לכתבים בתדרוך. "אתה צריך להפנות את השאלות האלה לקמפיין." הוא הוסיף את "דאגותינו העמוקות מהתקפה של הונגריה על מוסדות דמוקרטיים".
ההתנהלות המוזרה של הנשיא בהצהרות פומביות - שפעמים רבות הביכו את צוותו, באה לידי ביטוי גם בהקשר רחב יותר שאינו נוגע לקמפיין.
במהלך אירוע גיוס כספים בשנה שעברה, יום בלבד לאחר פגישה של מזכיר המדינה בלינקן עם נשיא סין ג'ינפינג, כינה אותו הנשיא 'דיקטטור' ואף חזר על האמירה במהלך הצהרה, בשעה שמזכיר המדינה בלינקן ששהה באותה שעה בחדר נראה מתכווץ במקומו למשמע האמירה.
רבים בארה"ב תוהים אם הנשיא המבוגר בן ה-81 עדיין מסוגל למלא את תפקידו כנשיא ארה"ב, שלא לדבר על התמודדות מחדש, בשעה שהצהרותיו אינן תמיד קוהרנטיות.