תארו לעצמכם עולם שבו לא צריך להציג דרכונים כדי לטוס ממדינה למדינה, עולם שבו ניתן לייצא ולייבא באופן חופשי ללא תשלום מכס, עולם שבו הגבול בין המדינות בא לידי ביטוי בפס מצויר על רצפת הכביש.
כך בדיוק מתנהלים החיים באירופה בין רוב מדינות האיחוד, בעקבות החתימה על הסכמי 'שנגן' שפרצו את הגבולות בין המדינות ואיפשרו מצב של מולטיקולטרליזם (מרובה תרבויות) בכל רחבי אירופה.
הבוקר (רביעי) בשעה 00:00 בלילה, נכנסו רומניה ובולגריה לשטח שנגן, ופקידי הגבולות עזבו בפעם האחרונה את עמדת העבודה שלהם בגבול שבין שתי המדינות.
האירוע נחגג בגבול שבין שתי המדינות, כאשר הרכב הראשון שנכנס לשטח שנגן זכה לחשיפה תקשורתית, וגם לתעודה רשמית של שתי המדינות המציינת את האירוע החגיגי.
המשמעות היא שאזרחי שתי המדינות יוכלו כעת לנוע באופן חופשי בכל 27 מדינות האיחוד האירופי, לרווחתם של אזרחי המדינה, אך גם לשמחתם של מהגרים בלתי חוקיים בשתי המדינות שמעוניינים להתגורר במדינות יותר מתקדמות כמו צרפת וגרמניה, החברות גם הן בהסכמי שנגן של האיחוד.
מאוחר יותר נפגשו שרי הפנים של בולגריה ורומניה במעבר הגבול רוסה-ג'ורג'יו בין שתי המדינות כדי לציין את פתיחת הגבול. טקס נוסף נערך מאוחר יותר גם בין הונגריה לרומניה.
אזור שנגן הוקם ב-1985 כפרויקט משותף בין חמש מדינות האיחוד האירופי - צרפת, גרמניה, בלגיה, הולנד ולוקסמבורג. הוא התרחב בהדרגה והפך לאזור הנסיעות החופשי הגדול בעולם.
לפי הנתונים הרשמיים, כ-3.5 מיליון איש חוצים גבולות בין מדינות מדי יום, ויותר מ-420 מיליון אנשים חיים בתוך אזור שנגן. כתוצאה ממעבר הגבול החופשי, אלפי אזרחים מכל המדינות מתגוררים במדינה אחת ועובדים במדינה שכנה הסמוכה לגבול, ומבצעים את הנסיעות על בסיס יומיומי.