בכירים אמריקאים מבהירים ל'ניו יורק טיימס' כי למרות שארצות הברית סבורה שישראל אינה צריכה לתקוף בחזרה באיראן כפעולת תגמול, במידה ותחליט לתקוף וטהרן תשגר שוב טילים לישראל - ארה"ב תעמוד לצידה ותגן עליה.
הגורמים האמריקאים אמרו כי הם מבינים שזה יהיה בלתי אפשרי לשכנע את ישראל שלא להגיב למתקפה האיראנית, וכפי שדווח בימים האחרונים ארה"ב איננה מטילה וטו על החלטה ישראלית להגיב לאיראן.
"ממשלת ישראל תחליט בעצמה האם להגיב וכיצד", אמר ג'ון קירבי לפני יומיים, כרומז על כך שארה"ב הייתה מעדיפה למנוע תגובה אך אינה מטילה וטו על פעולה.
"אם מתקפת הנגד הזו תגרום לסבב נוסף של טילים ומזל"טים איראניים, אמרו גורמים אמריקאים, מטוסי קרב וכלי שיט אמריקאים יגיעו שוב להגנת בעל בריתם נגד יריבם הראשי במזרח התיכון", נכתב ב'טיימס'.
למרות שארה"ב מתחייבת כאמור לספק לישראל מטריית הגנה במקרה של מתקפה איראנית חוזרת, לא ברור אם כך יהיה המצב בכל הנוגע למדינות הקואליציה - ובפרט המדינות הערביות, אך כאמור ישראל איננה מתכננת להשאיר את האירוע ללא תגובה.
האופציות שנידונו בחדרי הקבינט - והחסרונות
כפי שדיווחנו ב'כיכר השבת', בפני ישראל עומדות מגוון אופציות תגובה לאיראן, בכיר אמריקאי אישר כי האופציות דלהלן נידונות בחדרי הקבינט.
- מתקפה אגרסיבית על יעד איראני מחוץ לאיראן, החיסרון: המתקפה האיראנית בוצעה משטחה וצריכה להיענות בתגובה תואמת על שטחה.
- פגיעה במטרה סמלית בתוך שטח איראן, החיסרון: ישראל תצטרך אישור אמריקאי לפעולה הנועזת.
- מתקפת סייבר על איראן, החיסרון: קיים חשש שהמהלך יחשוף את יכולות הסייבר של ישראל, יכולות אותן היא מעוניינת לשמר ל"יום הדין" מול האויב האיראני.
- התנקשויות ממוקדות על ידי המוסד על אדמת איראן, החיסרון: ישראל אינה לוקחת אחריות על פעולות בעלות האופי הנ"ל - וממילא לא תוכל לקחת אחריות על המהלך.
- לא לתקוף באיראן אך ליצור קואליציה דיפלומטית אגרסיבית נגד טהרן, החיסרון: הפגנת חולשה נגד איראן ושחיקת ההרתעה הישראלית.