

אזרחי איראן הדרוסים תחת משטר האייתולות היו דבוקים בעל כרחם במוצאי שבת למסכי הטלוויזיה והטלפונים הסלולאריים, מתארים ב'ניו יורק טיימס'.
חוששים מפעולת תגמול ישראלית, רבים הם האיראנים שנצלו את ההזדמנות כדי ללכת למלא את טנק הדלק של כלי הרכב, ותורים ארוכים של קילומטר או יותר נצפו בערים המרכזיות אל תוך עומק הלילה.
גם שם, חלק מההורים בחרו שלא לשלוח את ילדיהם לבית הספר מחשש שהתגובה הישראלית למתקפה הכושלת תבוא בהפתעה.
מספר איראנים ששוחחו עם ה'טיימס' תחת מעטה של אנונימיות פן יבולע להם, אמרו כי הם חוששים מהסלמה של הסכסוך למלחמה שתצא משליטה.
סוהיל, מהנדס איראני בן 37 ששוחח עם העיתון האמריקאי וביקש לשמור את שם משפחתו חסוי, אמר כי כל השיחה שלו עם חבריו לעבודה ביום ראשון נסבה אודות האפשרות שתיפתח מלחמה מול ישראל.
"אני מפחד ממלחמה," הוא אמר. "תהיה לזה השפעה רבה על חיי היומיום שלנו, במיוחד על הכלכלה ומחיר הדולר, והחרדה תשפיע על הבריאות הנפשית שלנו".
מאז המתקפה על הקונסוליה המיוחסת לישראל, ירד הריאל האיראני בחדות מול הדולר האמריקאי וכוח הקנייה של האיראנים נפגע קשות.
גם מורה מטהרן תיארה את העיסוק האובססיבי סביב המתקפה האיראנית נגד ישראל והחשש מפני פעולות תגמול של הציונים.
"זה כל מה שכולם מדברים עליו, מבני נוער ועד מורים ובני משפחה, הכל קשור למלחמה ולהתקפות", אמרה.
גם אם ישנם אזרחים איראנים התומכים במשטר האייתולות ובפעולותיו נגד ישראל, בהחלט שלא מדובר בכלל האיראנים, וחלק מהם אמנם חוששים לדבר בפומבי אך בחדרי חדרים מביעים את תרעומתם נגד המשטר.
עלי, בן 53 שלחם במלחמת איראן-עיראק וחי בקרמן, אמר כי קיומה של הרפובליקה האסלאמית תלוי ב"משבר". "עכשיו הם מנצלים את המלחמה ואת המשבר כדי לשרוד", אמר.