

הממשל הדמוקרטי זועם על ישראל בעקבות ההרג של שבעת עובדי הסיוע המערביים, והבית הלבן שוקל את צעדיו בימים אלו ובוחן דרכי פעולה אפשריים כדי להגן על אותם עובדים הומניטריים.
בקרב המפלגה הדמוקרטית גוברים הקולות להגביל את ייצוא הנשק לישראל או לפחות להתנות את השימוש בו, בדיוק כפי שארצות הברית מתנה את השימוש בנשק שהיא מייצאת לאוקראינה.
אכן, באופן מפתיע, מתברר כי הנשק האמריקאי בו עושה קייב שימוש בשדה הקרב, מוגבל לכך שלא ייעשה בו שימוש בטריטוריה רוסית.
אך בכל מה שנוגע לישראל, אפילו הדמוקרטי היהודי צ'אק שומר שנשא נאום נלהב נגד המלחמה וההשלכות שלה, התנגד לומר כי הוא מעוניין להגביל את ייצוא הנשק לישראל או להתנות את השימוש בפצצות האמריקניות, אומרים ב'ניו יורק טיימס'.
מה שכן ברור, הוא שארה"ב מעוניינת למצוא דרכים להגן על שיירות הסיוע והעובדים ההומניטריים בכלל זה, וייתכן שארה"ב תדרוש מישראל ערבויות מעתה על ביטחונם ובטיחותם של המתנדבים והעובדים.
בפברואר האחרון, העלו שני סנאטורים אמריקנים בפני נתניהו את נושא אבטחת שיירות הסיוע, והעלו בפניו אפשרויות שונות בנושא.
ה'טיימס' אומר כי ייתכן והנשיא ביידן יבקש מראש הממשלה נתניהו ששיירות הסיוע ילוו באופן פיזי על ידי צה"ל ברחבי הרצועה, לא פחות.
עוד עולה כי ייתכן וארה"ב תדרוש מישראל לכל הפחות להקצות יחידות סמוכות שתעמודנה בקשר ישיר עם ארגוני הסיוע השונים כדי להכניס ולחלק בבטחה את האספקה לרחבי עזה.
בכל הנוגע לרפיח, גורמים בבית הלבן אומרים שארצות הברית אינה משוכנעת שלישראל תוכניות אמינות הנוגעות לפינוי האוכלוסייה האזרחית בעיר.
עוד עולה מהדיווח שארצות הברית סבורה שמהלך של פינוי אזרחים מהעיר ייקח חודשים לפחות, מה שעלול לדחות משמעותית כל פעולה צבאית קרקעית בעיר הטרור הדרומית.