"השימוש בהריסות היה אתגר גדול, אבל זה המשאב היחיד שיש מספיק בשפע בעזה כרגע". במילים אלו תיאר עובד של ארגון הסיוע "המטבח המרכזי העולמי" את השימוש ב"משאב" ההריסות ברצועת עזה על מנת לבנות את המזח הזמני לקליטת סיוע.
לראשונה זה שני עשורים, לפני כשבוע וחצי הגיע לראשונה לרצועת עזה סיוע הומניטרי דרך הים, לאחר שבתיאום עם ישראל והאמריקאים אושר המהלך.
השלד של המבנה ה"חדש" שאמור לשמש כמזח זמני עבור הספינות שיעגנו ברצועה, נבנה כאמור מפסולת בניין ומקירות בטון של בניינים שהופצצו בעזה.
"חומרי הבניין" ששונעו עד לסמוך לשפת הים יובאו בעיקר מדרום הרצועה, בשעה שמשאיות עמוסות בפסולת בניין עשו את דרכן בזו אחר זו לאתר העבודה, שם חיטטו הפועלים במשאיות כי לאתר "מציאות" פוטנציאליות שישמשו לבניית המזח.
הקבלן הראשי של הפרוייקט, עזתי בעצמו שישראל הפציצה שניים מבתיו, השתמש בין השאר בפסולת הבניין של ביתו כדי לבנות את המזח, מספרים ב'ניו יורק טיימס'.
מגדל תאורה הוצא ממחסן שהופצץ כדי לאפשר את המשך העבודות גם בשעות הלילה.
גורם ישראלי שביקש שלא להיחשף אמר ל'טיימס' כי כל המהלך נעשה בתיאום מלא עם ישראל ובתמיכתה, כנראה תוך הבנה שסיוע הומניטרי יאפשר יותר "מרחב נשימה" מצד מדינות המערב בכלל וארצות הברית בפרט, וכפי שצוטט ראש הממשלה נתניהו בהקשר זה.