אם בשבועות האחרונים הקפידה ארצות הברית שלא לפסול לחלוטין את כיבוש רפיח באמצעות כוחות קרקע, בשעה שהבית הלבן התנה את הפעולה בשמירה על חיי אזרחים, נראה כי בשיחה בין הנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו אמש (שני) הועבר המסר שארה"ב מתנגדת באופן גורף למבצע הקרקעי.
בהודעות הרשמיות שיצאו עד כה, הקפידה ארצות הברית להתנות את "מבצע רפיח" בהגנה על חיי האזרחים, אך מאחורי הקלעים רבו הדיווחים על כך שארצות הברית מתנגדת בכל תוקף לכניסה לרפיח.
הריאיון של ביידן לרשת NSNBC, גרם לבלבול בכלי התקשורת בארצות הברית אם יציאה למבצע ברפיח מהווה "קו אדום" עבור ארה"ב, או שלא קיים כלל 'קו אדום' כמו שאמר הנשיא בעצמו וכהודעת דובר הבית הלבן יום אחרי הריאיון הנ"ל.
האמירה הנחרצת של ביידן נגד מבצע ברפיח באה לידי ביטוי גם בהצהרה לתקשורת שמסר היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן ג'ייק סאליבן.
כפי שדיווחנו אמש (שני) ב'כיכר', היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן אמר כי "פעולה קרקעית גדולה תהיה טעות", אמר היועץ לכתבים בבית הלבן.
"זה יוביל למותם של אזרחים חפים מפשע, יחמיר את המשבר ההומניטרי החמור ממילא, יעמיק את האנרכיה בעזה ויבודד עוד יותר את ישראל בינלאומית".
סאליבן הוסיף כי הנשיא ביקש מראש הממשלה לשגר משלחת לוושינגטון על מנת לדון בדרכים עקיפות למיטוט שלטון החמאס בעיר הטרור הדרומית.
ראש הממשלה נתניהו התבקש לשלוח את המשלחת המיוחדת בכדי "לנסח גישה חלופית שתכוון לגורמי מפתח של חמאס ברפיח ותאבטח את גבול מצרים-עזה ללא פלישה קרקעית גדולה", אמר סאליבן.
היועץ לביטחון לאומי הוסיף ש"ראש הממשלה הסכים לשלוח צוות. ברור שיש לו נקודת מבט משלו על מבצע ברפיח, אבל הוא הסכים שהוא ישלח צוות לוושינגטון לקיים את הדיון הזה".
לדבריו, הבית הלבן גם חושש ממצב שישראל תהרוס את העיר רפיח כפי שעשתה גם בחאן יונס. "יותר ממיליון אנשים מצאו מקלט ברפיח", אמר מר סאליבן לכתבים. "הם נסעו מהעיר עזה לחאן יונס ואחר כך לרפיח. אין להם לאן ללכת. הערים הגדולות האחרות בעזה נהרסו ברובן", אמר לכתבים.
דובר הבית הלבן הוסיף כי הנשיא הביע "מחויבות עמוקה להבטחת הביטחון לטווח ארוך של ישראל".