האם החות'ים מאיימים על האינטרנט העולמי? לפי דיווח הבוקר (רביעי) של ה'ניו יורק טיימס' התשובה היא בהחלט חיובית.
נזק מסתורי שהתרחש בימים האחרונים לכבלים תת קרקעיים בים האדום העלו את החשש הנ"ל ויחד עם זאת מסכת האשמות הדדיות בין ארה"ב שהאשימה את החות'ים לאחרונים שהחזירו את האשמה לכוחות הקואליציה.
"בדיוק כפי שהמים מול תימן מכילים נתיבי שיט חיוניים, הם גם מיקום קריטי עבור כבלים תת-ימיים המובילים דואר אלקטרוני ותעבורה דיגיטלית אחרת בין אסיה למערב. באזור עוברים כתריסר כבלים ומתוכננים נוספים", כותבים הבוקר ב'ניו יורק טיימס'.
הנתונים הם מחרידים. לדברי חוקר בתחום התקשורת, באותם כבלים עוברים לא פחות מ-90% מתעבורת האינטרנט בין אירופה לאסיה. הכבלים הקריטיים הללו שעשויים מפיברגלס, מתוארים על ידי ה'טיימס' בעובי "של צינור גינה".
הכל התחיל בסוף פברואר כאשר הבחינה חברת תקשורת אפריקנית כי נתוני האינטרנט הפסיקו לזרום בקו שלה העובר ממומבסה, קניה, במעלה הים האדום ועד לזאפארנה שבמצרים.
בנוסף נפלו שני כבלים המחברים תקשורת בין מזרח למערב, תקלה שהשפיעה על 25% מתעבורת האינטרנט באזור.
לאחר בדיקה התברר כי נגרם נזק בים האדום לכבל ששקוע בעומק של 650 רגל ושייך לחברה האפריקנית, שני הכבלים הפגומים האחרים נמצאים בקרבת מקום.
כאמור, לאחר שהתבררה התקלה החל המערב להאשים את החות'ים בחבלה, אולי מכוונת, החות'ים מצידם הכחישו אחריות לאירוע.
ה'טיימס' מסביר הבוקר, כי כבלים תת ימיים ששוכנים בסמוך לחוף מוגנים בדרך כלל באמצעות מתקן חיצוני, בשונה מכבלים תת ימיים בלב ים שמונחים בקרקעית ללא הגנות ולכן הסכנה לפגיעה באותם כבלים היא גדולה יותר. השאלה שנותרה פתוחה כעת אם החות'ים ינצלו את האפשרות שלהם לפגוע באינטרנט העולמי כדי לקבל עוד קצת תשומת לב. ימים יגידו.