נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר אמש (שני) כי הוא אינו שולל את האפשרות שמדינות אירופה יחליטו לבסוף לשלוח כוחות צבא לאוקראינה אך הדגיש כי לא התקבל קונצנזוס בעניין.
הנשיא מקרון התבטא לאחר פגישה עם מנהיגים אירופאים שעסקה בנושא המלחמה באוקראינה, שיחה שציינה שנתיים לפלישה הרוסית למדינה השכנה ממערב.
בדבריו חרג הנשיא מקרון מהעמדה האירופית והמערבית, שנמנעו עד כה מלשלוח חיילים למלחמה באוקראינה, מה שמכונה באנגלית "Boots on the ground".
הוא הדגיש כי השיחות לא הביאו לקונצנזוס "בצורה רשמית ומאושרת" לשלוח חיילים למלחמה באוקראינה, אך התעקש כי "הכל אפשרי אם זה מועיל להגיע ליעד שלנו", שלדבריו היה להבטיח ש"רוסיה לא תוכל לנצח במלחמה הזו", אמר הנשיא מקרון.
ארצות הברית ומדינות אירופה לא הגיבו על האמירה של הנשיא מקרון, אך יודגש כי מדובר בחריגה מוחלטת מהרטוריקה המערבית עד כה שנזהרה שלא לאיים במלחמה חזיתית מול רוסיה.
צ'כיה לדוגמא, הבהירה אמש כי היא מתנגדת בתוקף לרעיון שהחל "להתבשל" אצל כמה ממדינות המערב השוקלות לשלוח חיילים להילחם בצבא הרוסי. גם ראש ממשלת סלובקיה הצטרף לעמדה הזו.
למרות שהנשיא הצרפתי לא הזכיר בדבריו אלו מדינות שוקלות את המהלך, אמר מקרון כי "אני לא אפזר את העמימות של הדיונים הערב על ידי שמות. אני אומר שזה הוזכר בין האפשרויות."
בכינוס אמש בסימן שנתיים למלחמה באוקראינה השתתפו כ-30 ראשי מדינות ובכירים מרחבי העולם, כולל נציג בכיר של ארצות הברית ומשלחות בעיקר ממדינות אירופה; כולל בריטניה, גרמניה, הולנד, פולין וספרד.
בדבריו רמז הנשיא מקרון על הכאוס בקונגרס האמריקני בנוגע לחוק הסיוע לאוקראינה ואמר כי "יש לנו מזל גדול שיש לנו את ארצות הברית של אמריקה שכל כך מחויבת היום", אמר.
"אבל", הוא הוסיף, "זו מלחמה אירופית", הדגיש מקרון. "האם עלינו להאציל את עתידנו לבוחר האמריקאי?" שאל מקרון. "התשובה היא לא, לא משנה מה ההצבעה שלהם. אסור לנו לחכות לגלות מה התוצאה, עלינו להחליט עכשיו", אמר נשיא צרפת בכינוס המיוחד.