הממשל בוושינגטון בראשות הנשיא ביידן נואש למצוא דרך לסייע פיננסית לרשות הפלסטינית למרות החוק בארצות הברית שמונע ממנו לעשות זאת באופן ישיר, כך מדווח הבוקר (ראשון) ה'וול סטריט ג'ורנל'.
למרות העמדה הישראלית הרשמית שהושמעה אין ספור פעמים, הנשיא ביידן וממשלו מעוניינים מאוד שהרשות הפלסטינית תשלוט ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, אך מצבה הפיננסי של הרשות מעורר דאגה בוושינגטון שמא לא תוכל לבצע את המשימה שארצות הברית מעוניינת להטיל עליה.
לאור כך, החל הנשיא ביידן לחפש דרכים "עוקפות חוק" בכדי לעזור לרשות הפלסטינית מבחינה כספית. ארצות הברית דוחפת בעלות ברית שאינן מוגבלות בנושא שיעבירו כספים לרשות הפלסטינית ברמאללה בכדי להחזיק את הארגון "בחיים".
גורמים בארצות הברית אמרו שהרשות הפלסטינית הזהירה את האמריקאים שהכסף ייגמר כבר בסוף חודש פברואר, אומר ה'וול סטריט'.
פקידים אמריקאים אמרו שהם חוששים כי ללא גידול בהכנסות, הרשות הפלסטינית לא תהיה מסוגלת לאורך זמן להחזיק בגדה המערבית, שלא לדבר על שליטה ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה.
הרשות הפלסטינית גם אינה מסוגלת כרגע לאור מצבה הפיננסי לבצע רפורמות שארצות הברית דורשת ממנה, לאור קשריה עם גורמי טרור וחשד כבד לשחיתויות בצמרת הממשל. הגורמים הנ"ל הם הסיבות העיקריות לכך שארצות הברית מנועה מלהעביר כספים באופן ישיר לרמאללה.
עוד מסר פקיד פלסטיני בכיר בממשל הרשות שההחלטה של ישראל לקזז את הכספים של הרשות הביאה למצוקה פיננסית "על סף קריסה".
מצב בו הרשות הפלסטינית תקרוס מבחינה פיננסית, יביא גם להתדרדרות המצב הביטחוני בגדה המערבית בעקבות השתלטות של קבוצות טרור על האזור, אומר ה'וול סטריט'.
הרפובליקנים מצידם מתנגדים באופן תקיף לרשות והיה ניתן לשמוע זאת בדבריו של מנהיג המיעוט בסנאט מיץ' מקונל שאמר כי הרש"פ הינה "מושחתת ללא רחמים, מושחתים באופן יסודי", אמר הבכיר.
מחוקקים בארצות הברית תיארו את האו"ם וארגונים בינלאומיים כדרך אפשרית לעקוף את האיסור של ארה"ב להעביר כספים ישירות לרמאללה. החבילה האחרונה שדנים עליה כעת בקונגרס וכוללת סיוע לישראל בסך 14 מיליארד דולר, כוללת גם עשרה מיליארד דולרים "הומניטריים" לאזורי סכסוך.
האיחוד האירופי מצידו אינו שש על הרעיון להגדיל את הסיוע לרשות. "האיחוד האירופי כבר עושה הרבה מאוד, אבל אני לא רואה שאנחנו עומדים להגדיל את התמיכה שלנו מבחינה כלכלית", אמר נציג הארגון.
הוא הוסיף כי הרשות היא "שותף חיוני ואנחנו צריכים לעמוד לצידם ואנחנו גם מעודדים אותם מאוד לעשות רפורמה ואנחנו עוזרים להם בזה", אמר הבכיר.
"אם הרשות תקרוס מסיבה כלשהי, זו קטסטרופה למצב הביטחוני, לפלסטינים, לישראלים ולאזור הרחב", הוסיף.