קנדה, אוסטרליה וניו זילנד חתמו היום (חמישי) על הצהרה משותפת בה הן קוראות לישראל להפסיק את המלחמה ברצועת עזה, צעד שנמנע עד כה במרבית מדינות המערב למרות מניין ההרוגים הגבוה ברצועה.
"אנחנו מודאגים מאוד מהאינדיקציות שישראל מתכננת מתקפה קרקעית לתוך רפיח. פעולה צבאית לתוך רפיח תהיה קטסטרופלית", כתבו שלושה ראשי הממשלה של המדינות.
"דרושה בדחיפות הפסקת אש הומניטארית מיידית", הוסיפו המנהיגים. למרות האמור, בהצהרה הדגישו ראשי הממשלה שהפסקת אש אינה יכולה להיות חד צדדית וכי על חמאס להתפרק מנשקו ולשחרר את החטופים באופן מיידי.
"הגנה על אזרחים היא חשיבות עליונה ודרישה על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי", נכתב בהודעה. "אי אפשר לגרום לאזרחים פלסטינים לשלם את המחיר של הבסת חמאס", כתבו המדינות והזכירו את הצווים שהוציא בית הדין הבינלאומי בהאג על ישראל אודות המלחמה להגנה על חיי אזרחים.
כאמור, עד כה, נמנעו מרבית ממדינות המערב לקרוא להפסקת הלחימה ברצועת עזה, כאשר ארה"ב ומדינות אחרות הסתפקו בבקשה ל"הפסקה הומניטרית" ולא להפסקת אש מלאה.
צרפת לעומת זאת הייתה אחת היחידות שאמרה כי מטרתה בסוף להגיע להפסקת אש מלאה ברצועת עזה וסיום המלחמה עם חמאס, אם כי גם הרפובליקה תמכה בעמדה שחמאס לא יכול להישאר בשלטון.
כפי שדווח הבוקר ב'כיכר', הנשיא ביידן פועל מאחורי הקלעים להביא לסיום המלחמה בעזה, ולקדם תוכנית למדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים, כולל פינוי מלא או חלקי של התנחלויות.