"הלחץ על מצרים הולך וגדל", במילים האלו פותח ה'ניו יורק טיימס' את הכתבה בנושא רפיח כדי להסביר את ה"חרדות" של מצרים סביב המבצע המתקרב.
יותר ממחצית מתושבי עזה התנקזו לעיר הטרור ומשמשים כמגן אנושי עבור מפקדת חמאס, שלפי הערכות שוהה בעיר הדרומית.
באופן מפתיע, בניגוד לסכסוכים קודמים בהם מצרים קלטה פליטים ערביים ממדינות סמוכות, בכל הנוגע לעזה המצרים דווקא חיזקו את הגבולות, שלחו כארבעים טנקים לחומת ההפרדה והתקינו חיישנים לאורך הגבול, לפי דיווח בשבת של רויטרס.
כפי שדווח בשבוע שעבר, מצרים הזהירה את ישראל מספר פעמים שאם תהיה זליגה של עזתים לשטחה היא תשהה את הסכמי השלום בין המדינות, מה שה'טיימס' מכנה "ההסכם היציב ביותר בארבעים השנים האחרונות".
בעימותים קודמים הסכימו המצרים לקלוט פליטים מסוריה, תימן וסודאן, אך בכל הנוגע לעזה הסכימה קהיר לקלוט פצועים בלבד.
לפי הדיווח הלילה ב'טיימס', מצרים חוששת מאוד מפני איסלמיסטים קיצוניים שיחדרו לשטחה וישנו את הדמוגרפיה הדתית במדינה, לאחר שבמשך שנים נלחמה מצרים בדאע"ש בסיני, והצליחה להעמיד שלטון מתון בראשה.
דיפלומטים בכירים ששוחחו עם ה'טיימס' אישרו כי מצרים העבירה מסרים מאיימים דרך מדינות מערביות, אודות השהיית או ביטול הסכמי השלום בין ישראל למצרים במידה ותהיה זליגה של אזרחים לשטח סיני.
מנגד, גורם ישראלי אומר שהמצרים ביקשו מישראל להגביל את המבצע ברפיח, כאשר גוברת ההבנה בקהיר שמהלך צבאי בעיר הדרומית הוא בלתי נמנע וייעשה בהסכמה שבשתיקה מאחורי הקלעים בין המדינות.
אך בתקשורת המצרית, שחלקה נשלטת על ידי המדינה, פורסמו הכחשות אנונימיות מצד גורמים רשמיים אודות כל הסכמה של מצרים למבצע ישראלי ברפיח, מה שמגביר את ההערכות שהמצרים מעוניינים להראות התנגדות גורפת למבצע, לפחות כלפי חוץ.
מצרים חוששת גם מתרחיש בו מחבלים פלסטינים שיזלגו לרצועה יבצעו ירי למדינת ישראל מסיני, ויכריחו את ישראל להגיב - לתוך שטחה של מצרים עימה יש לישראל הסכמי שלום.
פחד לא פחות משמעותי של המצרים הוא מפני מיזוג בסיני בין מחבלי חמאס לגורמי האחים המוסלמים להם יש בסיס משמעותי במצרים, ובהם נלחם א-סיסי בשנים האחרונות.