צה"ל כבש בזו אחר זו את הערים של הרצועה, אך מעוז אחד עדיין נותר בידי חמאס בצורה כמעט מוחלטת: העיר רפיח שמאכלסת בתוכה גם חלק גדול מתושבי הרצועה.
עיתון ה'וול סטריט ג'ורנל' מדווח הבוקר (רביעי) כי צה"ל אכן מתכוון לפתוח במערכה צבאית על העיר, מהלך בלתי נמנע לדברי הגורמים ששוחחו עם העיתון.
בימים האחרונים הזכיר גלנט מספר פעמים את העיר רפיח כמעוז הבא שצה"ל עומד לכבוש, ועיתון ה'וול סטריט' תהה בכתבותיו אם האמירות של גלנט חשפו את המדיניות של ישראל או שאלו נאמרו כהפגנת כוח בלבד.
גורמים ששוחחו עם העיתון אומרים שצה"ל לא יוכל להשלים את טיהור חמאס מהרצועה מבלי שייפגע בתשתיות שלו בעיר רפיח, עיר המשמשת כמרכז הברחה מאסיבי ממצרים, בין השאר באמצעות מנהרות חוצות גבול.
מצרים מצידה חוששת מאוד ממצב שמאות אלפי האזרחים שפונו לעיר הטרור יידחקו מעבר לגבולות. גורמים מצריים אף הזהירו שאם הדבר אכן יתרחש, יהיה זה הסוף להסכם השלום בין ישראל למצרים, לא פחות.
לבינתיים, מצרים מחזקת את גדרות הגבול שלה, מוסיפה מצלמות, מגדלי שמירה וחיישנים כדי למנוע כל מעבר של פלסטינים לשטחה.
הגורמים הישראלים ששוחחו עם ה'וול סטריט' אמרו כי העיר רפיח מהווה נקודה אסטרטגית חשובה וכי אם צה"ל לא יפעל בה יוכלו גורמי הטרור להתחמש מחדש במהירות לאחר סיום המלחמה.
ה'וול סטריט ג'ורנל' אומר הבוקר כי "מבצע כזה עשוי להיות המאתגר ביותר במלחמה, הן מבחינה אסטרטגית והן מבחינה גיאופוליטית, ויהיה כרוך באתגרים טקטיים, פוליטיים והומניטריים", לאור העובדה שיותר ממיליון עקורים מתגוררים כעת ברחובות של העיר, וצה"ל ייאלץ לפלס את דרכו מבין מאות אלפי האזרחים.
כדי להרגיע את המצרים, ישראל העבירה מסר לקהיר שהיא תאפשר לאזרחים לנוע צפונה מהעיר טרם תחל בפעולה שלה ברפיח, אמרו גורמים ישראליים.
"המבצע ברפיח עדיין בתכנון", אמר גורם ישראלי. "התכנון יתייחס לאתגרים מבצעיים כמו גם לנושא האוכלוסייה הצפופה של רפיח", אמר הגורם, והדגיש שישראל עושה מאמצים להבחין בין התשתית של חמאס ברפיח לבין האוכלוסייה האזרחית.
בתוך כך, אנליסטים צבאיים אומרים כי המערכה ברפיח אינה קרובה, בשעה שישראל עדיין נלחמת במעוזים האחרונים בדרום מערב חאן-יונס.
לפי גורמים ישראלים רשמיים, ישנן עדיין שתים-עשרה מנהרות פעילות שחוצות את הגבול בין עזה למצרים, ומשמשות כמוקד הברחת נשק לתוך הרצועה.