למרות הניצחון המוחץ וחסר התקדים של טראמפ בפריימריז של מדינת איווה, כדי שהנשיא לשעבר יוכל שוב להתמודד לתפקיד הרם הוא נדרש לפסיקה חיובית עבורו בבית המשפט העליון.
עד אז, החליטו שתי מדינות לפסול אותו מלהתמודד בבחירות, כאשר בית המשפט העליון של מדינת קולורדו קבע כי טראמפ אינו כשיר לתפקיד בגלל התיקון ה-14 לחוקה האמריקאית העוסק ב"המרדה", ובמקביל במדינת מיין הוחלט ללא פסיקה משפטית לפסול את טראמפ מאותה סיבה.
אמש (רביעי) שופטת במדינת מיין החליטה לדחות לעת עתה את ההחלטה של המדינה על פסילתו של טראמפ עד לאחר שתתקבל החלטה סופית בעניין בבית המשפט העליון של ארצות הברית, לאחריו מדינת מיין תחליט גם היא אודות עתידו של טראמפ כמתמודד רפובליקני במדינה.
הדיון בעליון צפוי להתקיים ב-8 בפברואר לבקשתו של דונלד טראמפ. "המזכירה התמודדה עם נוף משפטי לא ברור כאשר פרסמה את פסיקתה", כתבה השופטת מרפי בהחלטה בת 17 עמודים, והבהירה כי "צריך לתת לה הזדמנות להעריך את ההשפעה והיישום" לפסיקה לאחר שיחרוץ העליון את גורלו של טראמפ כמתמודד.
השופטת במיין הורתה למדינה להוציא החלטה מטעם המדינה באשר לכשירותו של טראמפ לא יאוחר משלושים יום לאחר הפסיקה הסופית של העליון בעניין.
כאמור, הסעד העיקרי בגינו מבקשים אנשי השמאל בארצות הברית לפסול את טראמפ הוא התיקון ה-14 לחוקה, שנכתב כנגד קציני הקונפדרציה לאחר מלחמת האזרחים, באופן שאנשי דרום לשעבר לא יוכלו לעולם להתמודד לתפקיד רשמי בארצות הברית המאוחדת בגלל שעסקו בהמרדה.
הטענה נגד טראמפ היא כי הוא השתמש בנרטיבים "שקריים" לטענתם אודות זיוף הבחירות כדי לגרום לכאוס ולהמריד את העם נגד השלטון הנכנס. בעקבות כך אירעה מתקפת הקפיטול במהלכה נהרגו אף שוטר אחד ומפגינה אחת מירי בכתפה.
ביותר מ-35 מדינות הוגשו על ידי גורמי שמאל בקשות דומות לפסול את טראמפ מלהתמודד והמדינות ממתינות בשלב זה לפסיקתו של העליון הפדרלי.
דוברו של טראמפ הגיב כי "הנשיא טראמפ בטוח שבסופו של דבר ננצח עם פסיקה הוגנת בנושאים מול בית המשפט העליון", אמר סטיבן צ'ונג, הדובר. "לא נפסיק להילחם בעתירות המזויפות שנוצרו בחוסר תום לב לתיקון ה-14".