כתב של סוכנות הידיעות 'רויטרס' ביקר בחזית המזרחית של המלחמה באוקראינה ונוכח במו עיניו בביצורים חדשים ותעלות שבונים החיילים של זלנסקי בסגנון מלחמת העולם הראשונה.
בטונדות, סוללות חוטי תיל ותעלות הן האסטרטגיה החדשה של אוקראינה כדי לנסות להדוף את הכוחות של רוסיה, כאשר התחמושת הארטילרית של הצבא הולכת ומתמעטת בחלוף הזמן.
אם ביוני הכריז זלנסקי על פתיחתה של מתקפת הנגד, חוסר ההצלחה במהלך הביא את האוקראינים לחשב מסלול מחדש ולעבור לאסטרטגיה הגנתית יותר.
גם הנשיא זלנסקי בעצמו הודה בנובמבר האחרון כי אוקראינה שיפרה לאחרונה את הביצורים שלה "באופן משמעותי" כאשר הוא נמנע מלציין כי מתקפת הנגד מדשדשת שלא לומר נכשלת.
מהנדס של צבא אוקראינה הסביר כי עיקר האתגר הוא כאשר הכוחות נמצאים בעמידה ולא שועטים לעבר מטרות האויב: "ברגע שהחיילים זזים, חוצים שדות, אתה יכול להסתדר בלי ביצורים. אבל כשהחיילים עוצרים, אתה צריך לחפור מיד", הסביר החייל.
בעוד אוקראינה הצהירה כי מטרתה היא להשתלט מחדש על כל השטח שנגזל ממנה על ידי רוסיה, כעת היא מתמקדת בהגדלת המספר של מגויסי החובה ובהשגת תחמושת ארטילרית ותקציב בכל דרך אפשרית, כאשר ארצות הברית מערימה קשיים על תקצוב המלחמה של אוקראינה.
המטרה כרגע של אוקראינה בבניית הביצורים היא כדי לאפשר ליותר חיילים לעבור לחזיתות אחרות של אוקראינה, כאשר הצבא יוכל לסכן פחות חיילים באזורים מבוצרים יותר, מסבירים ב'רויטרס'.
אותן תעלות אומנם משפרות את יכולת ההגנה של האוקראינים, אך במקביל הן מהוות מטרות יעילות עבור הכטבמי"ם האיראניים של פוטין. במספר סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות ניתן לראות כטבמ"י נפץ תוקפים את אותן תעלות והורגים בקלות חיילים אוקראינים.
כך או כך, המעבר של אוקראינה ממצב של מתקפה בחזרה למצב הגנתי, אינו סימן מבשר טוב עבור זלנסקי שנואש לקבל תמיכה בינלאומית במלחמתו כאשר עיני העולם וארה"ב בפרט נשואות למה שמתרחש בישראל.