

ארה"ב ובריטניה הגבירו אמש (רביעי) את איומיהם לאחר מתקפה גדולה מאוד של החות'ים יום קודם, במהלכה שוגרו לא פחות מ-21 כטבמ"י נפץ, טילי שיוט וטיל בליסטי על אוניות מסחר.
גורמים בארצות הברית ובריטניה שיגרו אתמול איומים לחות'ים כי הם ישלמו על מעשיהם, במקביל להחלטה הדרמטית במועצת הביטחון של האו"ם נגד התימנים, אשר באופן תמוה, אף רוסיה וסין לא הטילו עליה וטו.
אמש (רביעי) אמר שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן כי תהיינה השלכות למעשיהם של החות'ים. "מה שאני יכול לומר לכם הוא שכפי שהבהרנו, ומדינות רבות אחרות הבהירו, יהיו השלכות למעשיהם של החות'ים", אמר מזכיר המדינה במסיבת עיתונאים בבחריין.
למרות ההצהרה המאיימת סירב בלינקן לומר באיזה אופן מתכוונת ארצות הברית להגיב למתקפה.
גם שר ההגנה של בריטניה גרנט שאפס יצא אתמול בהצהרה דומה ואמר כי הוא מתרשם שהחות'ים פשוט לא מקשיבים. "זה לא יכול להימשך ולא ניתן לאפשר לזה להימשך", אמר מר שאפס לתקשורת בבריטניה. "אם זה לא ייפסק, אזי יינקטו פעולות". שר ההגנה הוסיף כי המסקנה שלו מהמתקפה האחרונה של החות'ים היא כי "אתמול בלילה הוכח שהם באמת לא מקשיבים", אמר שר ההגנה של הממלכה.
במקביל שוחח אמש יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב, ה"רמטכ"ל האמריקאי" עם מקבילו הבריטי בנוגע ל"התקפות החות'ים הבלתי חוקיות המתמשכות על כלי שיט מסחריים", דיווחה הודעת הדוברות שיצאה לאחר מכן.
גורמים צבאיים בארצות הברית אומרים הבוקר (חמישי) ל'ניו יורק טיימס' כי הסיבה העיקרית שעד כה נמנעה ארצות הברית מלנקוט בפעולה התקפית נגד החות'ים היא משום שארה"ב מעוניינת להימנע מלפגוע בהפסקת האש השברירית ממילא במלחמת האזרחים בתימן, והיחס הסעודי-חות'י שהשתפר רק לאחרונה.
אולם, ההערכות גוברות כי בסופו של דבר ארצות הברית ובריטניה ייאלצו לנקוט בפעולה התקפית נגד החות'ים לאור האולטימטומים הרבים שהציבו שתי המעצמות לחות'ים.
גם דובר המועצה לביטחון לאומי ג'ון קירבי אמר אמש (רביעי) כי "אנחנו הולכים לעשות כל מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להגן על הספנות בים האדום", איים הדובר, אולם גם הוא נמנע מלפרש באיזה אופן בדיוק הבית הלבן מתכוון להגיב.