האם ישראל מסוגלת להשמיד את חמאס? זו השאלה ששואלים הבוקר (שני) ב-CNN.
לדברי רשת CNN ישנם סימנים המעידים כי המטרה המקורית של ישראל להשמיד את חמאס השתנתה מעט. לפי ניתוח של אנליסטים לא ברור אם ישראל יכולה להשלים את המטרה המקורית של המלחמה ואם היא באמת מתכוונת לעשות זאת.
באופן כללי, מניתוח של מבצעים צבאיים קודמים ברחבי העולם עולה כי צבאות שיצאו במטרה להשמדת קבוצות רדיקליות נחלו רק הצלחה מועטה, אומר אנליסט ערבי לרשת האמריקאית. "ההיסטוריה אינה ידידותית במיוחד לקמפיינים צבאיים המבקשים למגר תנועה צבאית פוליטית ששורשיה עמוקים", אמר ל-CNN בילאל י. סאאב.
לטענת החוקר הערבי גם בצה"ל "מבינים" שהמקסימום שישראל יכולה לעשות הוא לפגוע קשות ביכולות של חמאס אך לא מעבר.
כתב הרשת אומר כי צבאות בעולם אינם נוהגים לקבוע דד-ליין למלחמות מהסוג הזה. המלחמה מול חמאס היא א-סימטרית מול אויב פחדן שמתחבא בפירי מנהרות ומזנב בחיילים ולא מלחמה קלאסית של צבא מול צבא.
הגורם ששוחח עם הרשת האמריקאית מדגיש כי הלחץ הבינלאומי שהולך וגובר מול ישראל מעלה עוד יותר את הלחץ בקרב מקבלי ההחלטות. "יש מירוץ נגד הזמן. באיזה מחיר ההצלחה הטקטית הזו תגיע, וכמה זמן יש לישראלים להשיג את ההצלחה הטקטית הזו מבלי לסבול מזעם בינלאומי משמעותי יותר?", תוהה החוקר.
לטענתו היעד של השמדת חמאס באופן טוטאלי היא בלתי אפשרית, גם לאור העובדה שארגון חמאס משתרע הרבה מעבר לרצועת עזה עצמה, אם כי יודגש במאמר המוסגר שישראל מעולם לא התחייבה לפרק את הארגון אלא לפרק את יכולתו לשלוט ברצועת עזה, כך שהדברים של החוקר אינם מתיישבים עם המציאות לכאורה.
בתוך כך, אנליסטים אומרים שאם המטרה של ישראל הייתה פגיעה ביכולות של חמאס, בתחום הזה היא יכולה להתגאות בכך שרשמה הצלחות משמעותיות בשלושת החודשים האחרונים, נכתב ב-CNN.
חבר הכנסת לשעבר יוחנן פלסנר הסביר לרשת כי המטרה היא לא לחסל את כל אנשי החמאס באשר הם אלא לגרוע את יכולתו לשלוט ברצועה. "ההגדרה של הצלחה לא תהיה לתפוס או להרוג את כל פעילי חמאס, אלא להבטיח שחמאס לא יוכל לשלוט ביעילות ברצועת עזה", אמר פלסנר.
"חמאס מאורגן כמו צבא, עם מרכזי פיקוד ושליטה, גדודים וחטיבות. מבנה הפיקוד הזה מאותגר ומפורק ברצינות", הדגיש פלסנר ל-CNN.