שר ההגנה לויד אוסטין צפוי להגיע היום (שני) לישראל. לפי דיווח של ה'גארדיאן' הבריטי, "במהלך ביקורו במזרח התיכון" הוא צפוי להודיע על הקמתה בהצלחה של כוח משימה ימי רב לאומי נגד החותי'ם. לא ברור מהדיווח אם מזכיר ההגנה יודיע על הקמת הקואליציה כבר במהלך שהותו בישראל.
במקביל, הבוקר מתקבלים שוב דיווחים על "פיצוץ ימי בקרבת כלי שיט" בים האדום. ספינות נדרשו לנוע באזור ב"זהירות" ולדווח על כל תקרית חריגה.
ההחלטה של ארה"ב על הקמת הכוח נגד החות'ים שיורכב ממספר מדינות ,כולל ערביות, מגיעה לאחר שחמש חברות ספנות מהגדולות בעולם הודיעו על הפסקת פעילותן בים האדום.
החברות שהודיעו על הפסקת הפעילות באזור הן: OOCL מהונג-קונג, CMA CGM מצרפת, Maersk הדנית, Hapag-Lloyd הגרמנית ו-Mediterranean Shipping Co, חברה בבעלות איטלקית-שוויצרית שהודיעה אף היא על הפסקת פעילותה במפרץ.
לאחר הפגישה בין הנשיא ביידן למנהיג סין שי ג'ינפינג בחודש שעבר - שיש שהגדירו כ"מוצלחת", ניסתה ארה"ב לצרף גם את סין לכוח המשימה הימי ללא הצלחה, אומר הגארדיאן.
גורמים רשמיים אומרים כי הם "מאמינים" שארה"ב הצליחה לצרף לשורות הקואליציה את ירדן, איחוד האמירויות, ערב הסעודית, קטאר, עומאן, מצרים ובחריין - מספר רב של מדינות ערביות המעוניינות לשים קץ לאיום החות'י.
יצוין כי צירופה של סעודיה לקואליציה אינו דבר המובן מאליו לאור ההתקרבות שהתרחשה מעט לפני המלחמה בין ערב הסעודית למורדים החות'ים. בכל מקרה מסתמן כי ישראל לא תהיה חלק מהקואליציה.
בביקורה אמש (ראשון) בישראל אמרה שרת החוץ הצרפתית קתרין קולונה, כי "אי אפשר להשאיר את התקפות החות'ים ללא מענה", אולי כרמז על ההצטרפות המסתמנת של צרפת לקואליציה הימית נגד החותי'ם.