בעוד חמאס מסתתר מאחורי אזרחים, ישראל מעוניינת להגן על העזתים באמצעות העברתם למצרים, ואף פועלת לכך בחשאי באמצעות ערוצים דיפלומטיים, כך מדווח היום (שני) ב'טיימס'.
הרעיון להעביר את אזרחי עזה למצרים באופן זמני, עלה לפי הדיווחים כבר בימיה הראשונים של המלחמה, בשיחה בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן.
מאז זרמו מים רבים בתעלת סואץ, ומצרים וירדן הביעו את התנגדותן הנחרצת למהלך שכזה בטענה כי הכוונה של ישראל היא לבצע "גירוש המוני" של הפלסטינים מהרצועה והגדה.
בעוד שבפומבי הנרטיב הפלסטיני על כיבוש האדמה עלה בפי כל המנהיגים הערבים, בפועל נראה כי מצרים אינה מעוניינת לקלוט פליטים פלסטינים לשטחה, בטח שלא אנשי חמאס או כאלה שמזדהים עם ארגון הטרור.
מצידה של ישראל נראה כי היא לא ירדה מהרעיון, ומאחורי הקלעים היא פועלת לקדם את המהלך באמצעות ערוצים דיפלומטיים.
שישה דיפלומטים זרים בכירים העידו בפני ה'ניו יורק טיימס' כי הם התבקשו על ידי גורמים ישראלים לנסות לקדם את המהלך ההומניטרי שימנע פגיעה באזרחים במהלך הלחימה בעזה.
הרעיון שהוצע על ידי הדיפלומטים הישראלים היה להקים מחנה פליטים מעבר לגבול בחצי האי סיני השומם עד לסיום המלחמה, בהתחייבות שהפלסטינים יורשו לחזור לביתם אחרי שישראל תסיים לנקות את קיני החמאס מהרצועה.
הגורמים הזרים - בהם בריטניה וארה"ב - עימם שוחחו הישראלים, הביעו התנגדות לרעיון בגלל החשש שהפליטים יישארו במצרים באופן קבוע גם בסיום המלחמה, וגם מפני שמהלך כזה יערער לטענתם את היציבות במצרים.
לבינתיים, בימים האחרונים הקימה מצרים בגבול רפיח בית חולים שדה לקליטתם של פצועים פלסטינים, אך במקביל ממשיכה להתנגד נחרצות לרעיון שכולל קליטה מאסיבית של עזתים לשטחה.