ישראל תשמיד את שלטון החמאס בעזה. זוהי הנחת העבודה בקבינט ובצבא וזוהי גם המשימה שהוטלה על צה"ל, והיעלמותו של חמאס כגוף שלטוני כדוגמת דאע"ש היא עניין של זמן. אולי חודשים ואולי יותר, אבל בוא יבוא היום שעזה עם יותר משני מיליון התושבים המתגוררים בה ימצאו את עצמם ללא ממשל או תשתית שלטונית בסיסית.
אם בלב של כולנו מקננת התקווה שיישובי גוש קטיף ישובו מן האפר לרצועת עזה, יצוין כי ישראל הודיעה בבירור לארה"ב כי היא איננה מעוניינת לשלוט ברצועה. הגדה המערבית מספקת די והותר כאב ראש למערכת הביטחון, אם כי נכון יהיה להעריך שישראל תהיה מעוניינת להחזיק בשליטה ביטחונית מסוימת ברצועה כדי למנוע מצב של חזרת החמאס וטרור הרקטות לישראל.
לפי ידיעה של סוכנות הידיעות 'בלומברג' שפורסמה הלילה (שלישי לרביעי), בפני ישראל ניצבות כעת שלוש אופציות באשר לעתידה של עזה מבחינה שלטונית.
האפשרות הראשונה היא הקמת כוח צבאי רב לאומי של מספר מדינות כדוגמת 'נאט"ו' בהם יהיו חברים בין היתר הצבאות של ארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת שתפקידם יהיה הקמת ממשל צבאי ברצועת עזה, במסגרתו יקבלו תושבי הרצועה שירותים בסיסיים כמו רפואה ושירותי פנים.
האפשרות השנייה היא הקמת 'כוח שמירת השלום' שיהיה גם הוא מורכב ממספר מדינות במודל הקיים בחצי האי סיני בו חיילים מפקחים על קיום הסכמי השלום בין ישראל למצרים. בבלומברג צויין מפי מקור כי ישראל שוקלת בחיוב את הרעיון.
ארה"ב בראשות ביידן כבר הבהירה שגם אם יוקם גוף שכזה, היא תסרב להיות חלק ממנו. אחרי הטראומה האמריקאית מהשליטה המדממת ורבת השנים בעיראק לימדה אותה שלשלוח חיילים למזרח התיכון - זה לא רעיון טוב.
האופציה השלישית היא שהאו"ם יהיה אחראי על רצועת עזה כאשר תחתיו יוקם ממשל מקומי. האופציה הזאת היא בעלת הסיכון הגבוה ביותר לישראל לאור הנטייה האנטי-ישראלית הידועה במוסד, וישראל מביעה בשלב זה התנגדות עזה לרעיון.