כתב של ארגון 'המועצה האטלנטית' ויליאם וכסלר, מספר על המסע שלו לאיחוד האמירויות מיד לאחר מתקפת הטרור של חמאס בשבעה באוקטובר, ומתאר את התובנות המרתקות עימן חזר.
וכסלר מציין כי לאמירויות ובחריין יש אהדה רבה לעם הפלסטיני, אך שתי מדינות המפרץ הללו כבר מזמן מסתכלות על חמאס כארגון טרור, גם אם הדבר לא מוכר שם באופן רשמי.
"לכן, זה לא היה מפתיע שאיחוד האמירויות, יחד עם שותפתה להסכמי אברהם בחריין הוציאו את הגינויים החריפים ביותר של העולם הערבי לחמאס זמן קצר לאחר ה-7 באוקטובר. הן התייחסו להסלמה של חמאס כ"רצינית וחמורה" או "מסוכנת" לאזור. ואיחוד האמירויות ציינה במפורש כי היא "מזדעזעת" מכך שחמאס לוקח אזרחים ישראלים כבני ערובה, בעוד שבחריין פרסמה "גינוי" של החטיפות", נכתב במסמך.
הכותב מציין כי הוא שוחח עם בכירים באמירויות שאישרו בפניו כי מדובר היה בהחלטה נכונה לגנות את הטרור של חמאס גם אם יהיה לכך מחיר בעולם הערבי.
נושא מעניין מאוד שעלה גם בדבריו של הכותב, הוא הסכמי השלום עם שתי המדינות הללו בכלל ועם איחוד האמירויות בפרט, שלדברי בכירים במדינה ימשיכו גם אחרי המלחמה בישראל: "הקשרים הכלכליים בין האמירויות לישראלים יימשכו למרות המלחמה הקרובה וכי, כפי שניסח זאת שר החוץ של האמירויות תאני בן אחמד אל זייודי, "אנחנו לא מערבבים את כלכלה ומסחר עם פוליטיקה", ציטט הכותב.
וכסלר מדגיש כי באופן פומבי יקפידו מעתה באמירויות דווקא לקרוא להרגעה ואף יגנו את ישראל על ההסלמה ברצועת עזה. אבל בתוך תוכם כולם מקווים שישראל תצליח להשמיד את חמאס: "באופן פרטי, רבים כאן יקוו שישראל תצליח לחסל את חמאס ותעשה זאת במהירות במיוחד, לפני שהרגש הציבורי הערבי יהפוך לבלתי ניתן לניהול", נכתב.